Şara, yaptırımların perde arkasını anlattı: Başkan Erdoğan kritik rol üstlendi
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Suudi Arabistan'ın ABD nezdinde yürüttüğü girişimlerin Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması sürecinde önemli rol oynadığını belirterek, Trump yönetiminin de bu yönde kritik adımlar attığını söyledi. Rusya ile ilişkilerde "yeni bir sayfa" açtıklarını ifade eden Şara, İsrail ile güvenlik görüşmelerinin aşamalı şekilde ilerleyebileceğini, Körfez ülkelerinden enerji, turizm ve altyapı alanlarında yatırımlar beklediklerini kaydetti. Şara ayrıca Kürtlerle SDG/YPG'yi birbirinden ayırdıklarını vurgulayarak, Suriye'de yeni çatışmaları önleyecek siyasi çözümler ve halkın yönetime daha fazla katılımını hedefleyen demokratikleşme sürecini sürdüreceklerini dile getirdi.
Ahmed Şara, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ABD nezdinde yürüttüğü diplomatik girişimlerin, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması sürecinde önemli rol oynadığını açıklarken, ülkesinin dış politika ve yeniden yapılanma vizyonuna ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.
Şara, Suudi Arabistan ile Türkiye'nin geçen yıl Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması konusunda arabuluculuk girişiminde bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ABD nezdinde bu konuda devreye girdiğini söyledi.
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği röportajda, ABD yaptırımlarının kaldırılması süreci, Rusya ile ilişkiler, Lübnan ve Irak politikası, Körfez ülkeleriyle işbirliği, İsrail ile güvenlik görüşmeleri, yatırımlar ve terör örgütü YPG dosyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması sürecinde önemli rol oynadığını belirten Şara, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin de bu konuda arabuluculuk yaptığını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Netanyahu ile Genelkurmay Başkanı Zamir arasında İran krizi
- 2 Sırbistan'da Vucic seçim mağlubiyetini kabul etti
- 3 Husiler, Suudi Arabistan'daki 3 kritik noktayı balistik füzelerle hedef aldı
- 4 Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimi sandık çıkış anketleri açıklandı
- 5 Zelenski duyurdu: Ukrayna ve Rusya arasında barış görüşmeleri başlıyor! O tarihte yapılacak...
- 6 ABD Başkanı Trump'tan İran mesajı: Yeni saldırı olmayacak!
- 7 İran'dan ABD'ye müzakere çağrısı: "Tek taraflı taleplerinizden vazgeçin"
- 8 Putin’den Avrupa’ya sert tepki: Protestoların nedeni kendi hataları!
- 9 Sırbistan’da halk sandık başına gitti: İki güçlü liste arasında başa baş yarış
- 10 Bulgaristan’da kritik cumhurbaşkanlığı yarışı başladı: Anketlerde kim önde?