SON DAKİKA: Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye F-35 tepkisi
SON DAKİKA HABERİ: ABD Senatosu'nun F-35 kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme. Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yönelik F-35 kararına tepki gösterdi.
İzmir'de konuşan Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme, Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi.
ABD senatosu F-35'leri Türkiye'ye teslimatını geçici olarak durdurmak isteyen kanunu onaylamıştı. Ancak bu nihai karar değil.
Senatodan geçen yasaya göre F-35 savaş uçakları ancak Türkiye'nin NATO ittifakına tehdit oluşturmadığının ABD Başkanı Donald Trump tarafından tescil edilmesi halinde teslim edilebilecek.
EN SON HABERLER
- 1 İran'dan ABD'ye müzakere çağrısı: Tahran'ın 7 şartı kabul edilmeli
- 2 Trump, hileli seçim ihbarına para ödülü vereceğini açıkladı
- 3 Star Trek oyuncusu Walter Koenig hayatını kaybetti
- 4 İran'dan Hürmüz açıklaması: "Boğaz'ın kontrolü bizdedir"
- 5 Irak ve Ürdün işbirliği: 9 anlaşma imzalandı
- 6 Pezeşkiyan, Mekke İttifakı'nı desteklediklerini açıkladı
- 7 Mekke İttifakı üyesi ülkeler Tahran’da: Kritik toplantı sona erdi! Bölgesel güvenlik ve İsrail vurgusu...
- 8 Mısır’dan dikkat çeken karar: Sisi'ye Suudi Arabistan'ın savunmasına destek için yetki verildi
- 9 Filistin’deki kanlı tablo ağırlaşıyor: Siyonistlerin insanlık dışı suçları BM raporunda!
- 10 Yunanistan’da siyasi kriz: Libya-Türkiye mutabakatı Atina’yı birbirine düşürdü! ‘Telafisi zor bir yenilgi’