SON DAKİKA| Refah Sınır Kapısı açıldı
Son Dakika: Mısır ve İsrail güvenlik yetkilileri, ateşkes çerçevesinde Gazze'nin Mısır ile olan Refah Sınır Kapısı'nın sınırlı geçişe çift yönlü olarak yeniden açıldığını bildirdi.
İsrail güvenlik kaynağı, AA muhabirine, Gazze'nin dünyaya açılan noktası Refah Sınır Kapısı'nın, bölgedeki güvenlikte rol alacak Avrupa Birliği (AB) Sınır Destek Misyonu (EUBAM) çalışanlarının bölgeye ulaşmasının ardından yayalar için iki yönlü açıldığını aktardı.
Mısır'da yayın yapan Kahire el-İhbarriyye televizyonunun haberinde, Refah sınır kapısının resmen faaliyete geçtiği, bugün 50 Filistinlinin Gazze'ye, 50 Filistinlinin de Mısır'a geçmesinin beklendiği aktarıldı.
Gazze'nin dünyaya açılan kapısı Refah, 2 yıl aradan sonra açılırken, İsrail basınına göre günde 150 kişinin çıkışına, 50 kişinin geri girmesine izin verilecek.
Gazze'den giriş-çıkış yapacak kişilere İsrail onay verdikten sonra izin verileceği paylaşıldı.
EN SON HABERLER
- 1 Kolombiya’da şiddetli patlama: Polis karakolu hedef alındı!
- 2 ABD’de helikopter denize çakıldı: Ölü ve yaralılar var
- 3 ABD ara seçimlerinde son durum: Temsilciler Meclisi’nde hangi parti kaç sandalyeye sahip?
- 4 Washington’daki depremin artçıları: Ara seçim sonuçları dünyada neleri değiştirecek?
- 5 Beyaz Saray: "Başkan Trump mücadeleyi asla bırakmayacak"
- 6 Türkiye’den dev adım! Güney Kore ile 4 kritik anlaşma: Sinop nükleer santrali için gözler o tarihe çevrildi
- 7 Alman siyasetçinin sır ölümü: Cansız bedeni otelde bulundu!
- 8 SON DAKİKA I ABD Başkanı Trump'tan seçim sonrası itiraf: Yenilginin sebebini İran'a bağladı!
- 9 Tel Aviv basınından çarpıcı itiraf! “Demokratların kazanması Trump ve İsrail için ağır darbe”
- 10 NASA'nın Swift Gözlemevi Dünya'ya düşüyor