Pazar 02.07.2012

Su ürünleri kalp krizine karşı koruma sağlıyor

İngiliz sağlık uzmanları, haftada bir öğün düzenli olarak yenilecek deniz ürünlerinden oluşan yemeğin kalp krizi riskini yarı yarıya azaltacağını belirtti. Beslenme uzmanı Alice Smellie, karides, yengeç, kalamar, ahtapot ve somonun vitamin, balık yağları ve mineral bakımından zengin olduğunu söyledi. Bütün bu türlerin kalp sağlığı için yararlı olan Omega-3 içerdiğini aktaran Smellie, deniz ürünlerinde yüksek miktarda kolesterol olduğunu, ancak kandaki oranı fazla etkilemediğini belirtti. Smellie, hamile kadınların az pişmiş deniz ürünleri yememeleri gerektiğini ve bu ürünlerin tazeyken tüketilmelerinin daha sağlıklı olduğunu söyledi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.