Trump, Çin Devlet Başkanı Xi ile görüştü
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile "mükemmel" bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, Tayvan, Rusya-Ukrayna Savaş, İran ve Çin'in ABD'den petrol ve gaz alımı konularını ele aldıklarını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile telefonda görüştü. Trump, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Çin Devlet Başkanı Xi ile mükemmel bir telefon görüşmesi yaptım. Uzun ve kapsamlı bir görüşmeydi" dedi.
"BİRÇOK KONUYU ELE ALDIK"
Trump, görüşmede, ekonomi, savunma, nisan ayında Çin'e yapacağı ziyaret ile Tayvan, Rusya-Ukrayna Savaş, İran, Çin'in ABD'den petrol, gaz ve soya fasulyesi alımı, uçak motoru teslimatları ve diğer birçok konuyu ele aldıklarını açıkladı.
"GÖRÜŞME ÇOK OLUMLU GEÇTİ"
Görüşmenin çok olumlu geçtiğini aktaran Trump, "Çin ile ilişkilerimiz ve Başkan Xi ile kişisel ilişkilerim son derece iyidir ve ikimiz de bu durumu sürdürmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Başkanlığımın önümüzdeki üç yılında Başkan Xi ve Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili birçok olumlu sonuç elde edileceğine inanıyorum" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Fidan Ürdünlü mevkidaşıyla görüştü
- 2 ABD’den Güney Kore’ye vize şoku: Üst düzey yetkilinin başvurusu reddedildi
- 3 İspanya’da tren faciası büyüyor: Ölü sayısı 69’a yükseldi
- 4 Arap partilerin yükselişi siyonistleri çileden çıkardı: Filistinli liderlere skandal gözaltı talebi!
- 5 ABD’de nükleer alarm: Laboratuvarda yangın çıktı
- 6 Hindistan’daki kasırga felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 6’ya yükseldi
- 7 ABD ordusunda dikkat çeken tasfiye: İran’a saldırı gündemdeyken üst düzey komutan görevden alındı
- 8 ABD’den İran’a yeni saldırı hazırlığı: Washington müttefiklerini uyardı!
- 9 Netanyahu’nun seçim sonrası planı deşifre oldu: Kanlı iktidarını korumak için tehlikeli oyuna hazırlanıyor!
- 10 İsrail'deki Arap partilerden muhalefete işbirliği çağrısı