SON DAKİKA| Trump'tan 'Hürmüz' mesajı: İran ile güçlü anlaşma yaptık
Son Dakika: ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının çakıldığını belirterek "İran ile güçlü bir anlaşma yaptık" ifadelerini kullandı. Trump, İran’la sağlanan mutabakatın piyasalara güven verdiğini savunurken Tahran’a da gözdağı verdi. ABD Başkanı, anlaşmanın ihlal edilmesi halinde askeri operasyonların yeniden başlayabileceği uyarısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'daki G7 Zirvesi kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ile varılan çerçeve anlaşmasının güçlü olduğunu belirterek Tahran'ın nükleer silaha sahip olma ihtimalinin artık yok denecek kadar az olduğunu söyledi.
Trump, "İran'ın bir gün nükleer silaha sahip olma ihtimali yüzde 0,01. Yüzde 99,99 ihtimalle asla nükleer silah sahibi olmayacak" ifadelerini kullandı.
Piyasaların anlaşmaya olumlu tepki verdiğini bildiren Trump, "Borsalar adeta uçuşa geçti. Petrol fiyatları çakıldı. Bu her şeyden daha güçlü bir mesaj veriyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Netanyahu’nun koltuk hırsı dünyayı ateşe atıyor: İran’a nükleer bomba atılacak!
- 2 ABD'de gözler kritik seçimde: Kongre'de güç mücadelesi kızışıyor! Sandıktan çıkan sonuç Washington'da neleri değiştirecek?
- 3 Yunanistan’da Türkiye korkusu anketlere yansıdı: Halk hükümetin politikalarını yerden yere vurdu! ‘Atina Ankara karşısında çaresiz kaldı’
- 4 ABD'de özel jet yerleşim bölgesine füze gibi düştü! 9 kişinin öldüğü kazada pilotun son sözleri ortaya çıktı
- 5 ABD’de kanlı cadılar bayramı: 6 kişi öldü!
- 6 Rusya’dan Ukrayna’ya yeşil ışık: “Zelenskiy ararsa Putin telefonu açar”
- 7 Trump, Netanyahu ile telefonda görüştü: "İran hakkında konuştuk"
- 8 Tahran'dan müzakere açıklaması: Türkiye veya Katar adres olabilir! "Savaş durumuna son vermeliyiz"
- 9 Zelenski’den Putin’e mesaj: Türkiye’de görüşmeye hazırım
- 10 Trump, Netanyahu ile telefonda görüştü: "İran hakkında konuştuk"