Trump: Witkoff ya da Vance'ı İran’la görüşmeye gönderebilirim
ABD Başkanı Donald Trump, İran'la görüşmek üzere Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff veya kendi yardımcısı JD Vance'i gönderebileceğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'daki G7 Liderler Zirvesi'nden dönerken, Air Force One uçağında gazetecilere açıklamada bulundu. Trump, İran ile nükleer anlaşma konusunda 'gerçek bir son istediğini' kaydederek, Beyaz Saray Durum Odası'ndan Orta Doğu'daki gelişmeleri takip edeceğini bildirdi.
ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ya da Başkan Yardımcısı JD Vance'ı, İran'la görüşmeye gönderme konusunda 'olabilir' yanıtını veren Trump, "Bu ancak döndüğümde ne olacağına bağlı" dedi.
Trump, İsrail için daha fazla bir şey yapıp yapamayacağı sorusuna, "Şu anda oldukça iyi durumdayız. Unutmayın, İran'ın İran'ın nükleer silahı olamaz" dedi. Tahran'dan insanların tahliye edilmesi çağrısında bulunan Trump, "Sadece insanların güvende olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
Trump, sosyal medya hesabında da konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İran ile barış müzakerelerine ilişkin haberlerin uydurma ve sahte haberler olduğunu vurgulayan Trump, "İran masadaki anlaşmayı kabul etmiş olsaydı, çok sayıda hayat kurtarılabilirdi" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye'den Suriye’ye kritik ziyaret: Gündem 10 Mart Mutabakatı’nın uygulanması
- 2 Türkiye-Pakistan hamlesi İsrail’de alarm zillerini çaldırdı: Ankara Hint Okyanusu’nda stratejik varlık kazanıyor
- 3 Endonezya’da feci kaza: Yolcu otobüsü devrildi! 16 ölü
- 4 SON DADİKA| Rusya'da şiddetli patlama: Rus generale suikast iddiası
- 5 ABD’den Epstein dosyalarına sansür eleştirilerine yanıt: "Trump ile hiçbir ilgisi yok"
- 6 İngiltere'den İsrail'in yasa dışı yerleşim planına kınama
- 7 GKRY liderinden skandal sözler! Kanlı Noel'e 'Kahramanlık' dedi!
- 8 İsrail'den skandal "David Tümeni" planı! 10 bin yedek askeri evlerinde de silahlandıracak...
- 9 Starmer ve Trump, telefonda görüştü! Gündem Gazze ve Ukrayna...
- 10 ABD, Venezuela'da petrol tankeri avını sürdürüyor