Uluslararası hukukçular: Bu tam ve net bir soykırım

DÖRT KOLDAN ATEŞKES BASKISI
Mısır, Gazze'de 60 günlük ateşkesin yakın olduğundan bahsederken ABD medyası da Başkan Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "müzakere aşamasında" ifadesini öne çıkardı. Hamas ise İsrail'in Gazze'den çıkmasını öngören bir ateşkesi müzakereye açık olduğunu belirtti. Haaretz gazetesi de ABD'yi ziyaret edecek İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması için baskıyla karşılaşacağını yazdı.

NORVEÇ'TEN ANLAMLI BOYKOT
Norveç'in en büyük emeklilik fonu KLP, İsrail ordusuna silah sattıkları gerekçesiyle ABD merkezli Oshkosh Corporation ve Almanya merkezli ThyssenKrupp şirketlerine yatırım yapmayacağını duyurdu. KLP'den yapılan açıklamada, Haziran 2024'te bazı şirketlerin İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) silah veya ekipman tedarik ettikleri ve bu silahların Gazze'de kullanıldığına dair BM raporlarından haberdar olunduğu bildirildi.
92 FİLİSTİNLİ DAHA VAHŞİCE KATLEDİLDİ
İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği barbar saldırılarda dün 13'ü yardım çalışanı olmak üzere 92 Filistinli daha katledildi. İsrail'in saldırılarının hedefi Filistinlilerin sığındığı 4 okul oldu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 56 bin 500 Filistinli hayatını kaybetti, 133 bin 419 kişi de yaralandı.
BOB VYLAN'A GÖZDAĞI
İngiltere'deki "Glastonbury Festivali"nde punk rap grubu Bob Vylan'ın, performansı sırasında "Özgür Filistin" ve "İsrail ordusuna ölüm" sloganları atması nedeniyle ABD'ye girişinin engellenme ihtimali belirdi. Bu, ABD'deki konserlerini etkileyebilir.
EN SON HABERLER
- 1 Alaska'da ABD-Rusya gerilimi! Rus savaş uçaklarını önlemek için havalandılar
- 2 SON DAKİKA | Dünyanın gözü bu zirvede! Başkan Erdoğan-Trump görüşmesi başladı: F-35 konusunda başarılı olacağız
- 3 Mahmud Abbas: Gazze Filistin'in ayrılmaz bir parçası
- 4 Slovenya'dan Netanyahu'ya seyahat yasağı
- 5 SON DAKİKA| İşgalci İsrail Sana'yı vurdu
- 6 Yunan basınından itiraf: Uluslararası diplomasi masasında Türkiye kilit rolde
- 7 Trump’tan Biden’a alaylı gönderme: Fotoğraf yerine ‘otomatik kalem’ astırdı
- 8 Gazze’de hastanelerde kan krizi: Hizmetler durma noktasına geldi
- 9 Californiya Valisi’nden Trump’a sert tepki: “Düpedüz sahtekarlık”
- 10 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "GKRY'nin tehlikeli oyunu Rum halkını rahatsız ediyor"