Utanç intiharı
Güney Kore'nin eski cumhurbaşkanı Roh Moo-hyun, rüşvet iddialarına daha fazla dayanamadı. "Artık hayatım herkese yük oldu" diyerek bir dağa çıktı ve aşağı atladı
YAŞAYACAĞIM ISTIRAPLAR...'
Eski lider ölmeden önce ailesine bir mektup da bıraktı. Mektupta, eski lider yolsuzluk iddialaryla ilgili basında çıkan haberlerin kendisini evde bir mahkuma çevirdiğini kaydetti. Roh, "İleride yaşayacağım ıstırapları düşünmek bile istemiyorum. Hayatımın geri kalanı, artık birçok kişi için bir yük haline geldi. Elimden hiçbir şey gelmiyor çünkü artık sağlıklı değilim. Ne kitap okuyabiliyorum, ne de yazabiliyorum" ifadelerini kullandı. Arkasından kimsenin üzülmemesini isteyen Eski Güney Kore lideri, cesedinin yakılıp evinin yanında yapılacak küçük bir mezara konulmasını istedi.
DAVASI RESMEN KAPATILDI
Güney Koreli bir işadamı, 2003-2008 arasında cumhurbaşkanlığı yapan Roh'un birçok işadamı ve siyasetçiden 6 milyon dolar rüşvet aldığı öne sürdü. Roh, eşinin ayakkabı üreticisi patronu Park Yeon- cha'dan 1 milyon dolar aldığını kabul etmiş ancak bunun rüşvet olmadığını söylemişti. Park'ın, akrabalarına da 5 milyon dolar verdiğinden haberi olduğunu kaydeden Roh, bunun sadece yatırım olduğunu ifade etmişti. Kendisine yönelik suçlamaları ise reddetmişti. Geçtiğimiz ay soruşturma çerçevesinde verdiği ifadede "sadece hayal kırıklığına uğrattığı kişiler için" özür dilemişti. Ancak yolsuzluklara karşı mücadele sözüyle başa gelen insan hakları avukatı Roh hakkındaki iddialar bile eski lideri yıpratmaya yetmişti. Güney Kore basını hemen hemen her gün soruşturmaya ilişkin haberlere yer veriyordu. Roh'un ölümünün ardından açıklama yapan Savunma Bakanı Kim Kyung-han ise soruşturmanın resmen kapandığını duyurdu. Roh'un eşi ve yakınları hakkındaki iddiaların incelenip incelenmeyeceği açıklanmadı.
DAĞ, EVİNİN HEMEN ARKASINDA
Eski Güney Kore liderinin evinin hemen arkasındaki dağdan atlamasının ardından evinin önü gazeteci ve yakınlarının akınına uğradı. Olaya inanamayan sevenleri ise ellerinde Roh Moo-hyun'un fotoğraflarını taşıyarak gözyaşı döktü.
TABUTUNUN ÖNÜNDE SAYGI
Her şey bir işadamının, eski liderin 6 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etmesi üzerine başladı. Soruşturmalar, basında çıkan haberler eski Cumhurbaşkanı'nı yıprattı. Roh'un çözüm olarak intiharı seçmesi ise ülkeyi sarstı. Sevenleri, tabutun önünde eğilerek ılımlı lideri andı.
EN SON HABERLER
- 1 İran Dışişleri Bakanı’ndan çarpıcı ifadeler: “Sokaklar kan içerisinde”
- 2 ABD Sağlık Bakanı’ndan dikkat çeken ifadeler: “Trump’ın nasıl hayatta kaldığını anlamıyorum”
- 3 Azerbaycan: “4 Ermeni mahkumu ülkesine teslim ettik”
- 4 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde heyelan felaketi: 13 ölü, 40 kayıp
- 5 İsrail'in Gazze’ye saldırılarında can kaybı 71 bin 439'a yükseldi
- 6 Irak’tan Gazze’ye yeni yardım sevkiyatı
- 7 İran’da gösterilerde ölen 100 emniyet görevlisi için Tahran’da tören düzenlendi
- 8 Almanya’da kamu çalışanlarından uyarı grevi: Belediye binasına kadar yürüdüler!
- 9 Fırat Nehri’nin batısında çatışmalar şiddetleniyor: Suriye ordusu YPG/SDG'ye ait karargahı hedef aldı
- 10 ABD’den Gazze planı: Geçiş yönetiminin başına Filistinli eski bakan yardımcısı getirilecek