Cuma 20.07.2012

Yumurtanın besin değeri 30 yılda arttı

İngiltere'de yapılan bir araştırmada tavuklara verilen besinlerin değişmesi nedeniyle yumurtaların 30 yıl öncesinden daha sağlıklı olduğu belirlendi. Sağlık Departmanı, yumurtaların 30 yıl öncesine göre daha az yağ, daha fazla mineral ve vitamin içerdiğini belirtti. Araştırmada, yumurtaların daha büyük olmasına karşın sarı oranının aynı kaldığı, beyazınsa daha büyük olduğu kaydedildi. Yumurtaların yüzde 70 daha fazla D vitamini içerdiği, kanser riskini azaltan selenyum miktarının ise iki katına çıktığı ifade edildi. Yumurtanın içerdiği kalorinin de 91'den 77'ye düştüğü saptandı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.