Yunanistan Başbakanı Miçotakis AB'ye seslendi: Göç akınlarının kısıtlanması Türkiye ve Yunanistan'ın yararına
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa'ya yeni göç akınlarının önlenmesi için Afganistan'a yakın ülkelerin Avrupa Birliği tarafından desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü vurgulayan Miçotakis, "Özellikle göç akınlarıyla ilgili olarak AB'nin Afganistan'a yakın ülkeleri desteklemesi Avrupa'ya ek göç akınları olmayacağını güvence altına almamız açısından önemli." dedi.
Miçotakis, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile Maximos Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki son gelişmelerle bağlantılı olarak yeni toplu göç akınlarının söz konusu olduğuna işaret eden Miçotakis, Yunanistan'ın bu konuda yaptıklarıyla "görevini yerine getirdiğini" savundu.
"GELCEKTE DE AYNI POLİTİKAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Miçotakis, "Göç cephesinde önemli tahriklerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. İnanıyorum ki, insan haklarına tamamen saygılı olarak Yunanistan'ın, aynı zamanda Avrupa'nın da olan sınırlarını koruyarak görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Geçmişte benzer toplu göç akını girişimini geri çevirdik, gelecekte de aynı politikayı sürdüreceğiz." dedi.
"AB'NİN, AFGANİSTAN'A YAKIN ÜLKELERİ DESTEKLEMESİ ÖNEMLİ"
Avrupa'nın yeni göç akınlarıyla karşı karşıya kalmaması için Afganistan'a yakın ülkelerin Avrupa Birliği tarafından desteklenmesi çağrısında bulunan Miçotakis, "Özellikle göç akınlarıyla ilgili olarak AB'nin Afganistan'a yakın ülkeleri desteklemesi Avrupa'ya ek göç akınları olmayacağını güvence altına almamız açısından önemli." ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Yunanistan’da siyasi kriz: Libya-Türkiye mutabakatı Atina’yı birbirine düşürdü! ‘Telafisi zor bir yenilgi’
- 2 Mekke İttifakı üyesi ülkelerden Tahran'a dikkat çeken ziyaret: Kritik görüşmede neler konuşulacak?
- 3 Sincar’da kritik dönüm noktası: PKK’nın uzantısı silah bırakıyor! Bölgede kontrol Irak ordusuna geçiyor
- 4 Üç ülkede seçim heyecanı: Kazananlar ve kaybedenler belli oldu
- 5 ‘Gazze Kasabı’ talimat verdi, ‘IDF’ karşı çıktı! Islak imzalı belge iddiası
- 6 Bedir İttifakı Tel Aviv’de alarm zillerini çaldırdı: İsrail’in bölgesel hesaplarını bozuyor
- 7 Lula’dan seçim zaferinin ardından meydan okuma: Brezilya kimsenin arka bahçesi değildir
- 8 ABD Başkanı Trump'tan İran mesajı: Yeni saldırı olmayacak!
- 9 Brezilya'da devlet başkanlığı seçimini Lula da Silva kazandı
- 10 Trump'tan İsrail seçmenine çağrı: Netanyahu'ya oy verin