Santral yerine sera

Holding, Söke'de açtığı jeotermal kuyularındaki birikim, enerji santrali kurmaya yetmeyince, AB'den "Global GAP" sertifikası aldı, 52 dekar serada domates üretti
120 BİN FİDEMİZ VAR
Bu seranın Türkiye'de yapılan en son sera, Söke'de ise ilk sera olduğunu belirten Yıldız, insanların güvenle tüketecekleri salkım ve kokteyl domates üretimi yaptıklarını kaydetti. Tek sıkıntılarının yüksek kaliteye karşın pazarda düşük fiyat politikası uygulanmasından kaynaklandığını dile getiren Yıldız, "BM Holding'in ilk tarımsal yatırımı bu. Yaklaşık 120 bin fidemiz var. 10 bini kokteyl, geri kalanı salkım domates. Hollanda ile anlaşma yaptık yüzde 45'ini buraya, yüzde 30'unu da Almanya'ya gönderiyoruz. Geri kalan yüzde 25'lik bölümü ise iç piyasaya veriyoruz" diye konuştu.
ÇEVREYE ZARAR VERMİYOR
İnsan ve çevre sağlığına zararsız bir sistemle çalıştıklarını vurgulayan Hüseyin Yıldız, "Su ihtiyacını karşılamak için 5 bin metrekarelik havuzumuz var. 18 bin ton su depoluyoruz burada. Kışın yağmur suyu, yazın da DSİ'den aldığımız su depolanıyor. Arıtmadan geçerek bitkilere nötr bir su veriyoruz. Termal suyumuzun sıcaklığı da tarımda kullanmaya yetiyor. Kapalı devre ile çalışıyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 metreden sıcak su çıkarıyoruz. 200 metre civarında da re-enjeksiyon kuyumuz var. Sıcak suyu çıkartıp serada dolaştırıyoruz, ardından hiçbir yerde depolanmadan re-enjeksiyon yapılıyor. Aşırı borlu bir birleşim ve doğa için zararlı. Bu nedenle kapalı devre çalışıyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor