Simidin üzümlüsünü ürettiler
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kuru üzümlü simit üretildi.
İç piyasada kuru üzüm tüketimini artırmak amacıyla Saruhanlı Ziraat Odası'nın başlattığı kampanyaya destek vermek ve simit satışlarını artırmak için böyle bir uygulama başlattıklarını belirten Aytaç Coşkun, vatandaşların kuru üzümlü simide ilgi gösterdiğini ve satışlarını ikiye katladıklarını ifade etti.
Coşkun, içine kaşar ve zeytin konularak yapılan ve halk arasında sosyete simidi olarak bilinen bu ürünün diğer simitlere göre pahalı olmasına rağmen daha fazla satıldığını söyledi.
Ziraat Odasının kampanyasına destek vermek hem de simide olan ilgiyi artırmak için kuru üzümlü simit ürettiklerini anlatan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten de müşterilerimiz büyük ilgi gösterdi. Kuru üzüm simide farklı bir tat verdi. Eğer vatandaşların talebi devam ederse üzümlü simit üretimimizi devam ettirerek patent alacağız.''
Aytaç ve Selçuk Coşkun kardeşlerin bu çalışmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da, şöyle konuştu: ''Kuru üzüm bir gıda sektörüne daha girdi. Eğer üzümün bu tür çalışmalarla iç piyasadaki tüketimini artırırsak, pazar payını da artırırız. Bu sayede üzüm tüketiminde çok büyük artış olacağına inanıyorum. Simit yıllardan beri kahvaltı sofralarımızı süsledi. Ümit ediyorum simitle beraber kuru üzüm de temel besin maddelerimiz arasına
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor