Saruhanlı'da bağlar budanıyor
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçede geçtiğimiz haftalarda başlayan bağ budamasının devam ettiğini bildirdi.
Bağdaki budamanın üretim için önem taşıyan bir işlem olduğunu belirten Okur, yaprağı dökülmeden budanan üzüm bağında, üründe yüzde 30 verim kaybı oluştuğunu kaydetti. Budamaya başlanması için öncelikle yaprakların tamamen dökülmesinin beklenmesi gerektiğini dile getiren Okur, şöyle dedi: '"Budama, bağın gelişimini, kalitesini ve verimini arttırır. Asma, dinlenme devresinden, yani yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Bu dönemde organlar arası madde alışverişi durmuş haldedir. Budama için en uygun dönemdir. Yaprağı dökülmeyen bağ ise asla budanmamalıdır.'
Yapraklar dökülmeden yapılan budamada, asmanın yeterince organik bileşikler depolayamadığını anlatan Okur, 'Bundan dolayı kışa dayanıklılığı azalır, zayıf sürgünler oluşur ve verim düşer. Yapraklar kendiliğinden dökülmeli' dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor