Cumartesi 02.03.2013 00:00

Urla, ot festivali'ne hazırlanıyor

Çağımızda geleneksel yemek kültürünün yok olmaya başlaması ve eski lezzetlerin kaybolmaya yüz tutması üzerine geleneksel beslenmeyi, iyi, temiz, adil gıdayı öne çıkaran Doğal Sofra Slow Food Urla Gönüllüleri, bu yıl Mart Dokuzu etkinliğinin üçüncüsünü gerçekleştiriyor.

Urla Belediyesi'nin desteğiyle Doğal Sofra Slow Food Urla Gönüllüleri tarafından düzenlenen Geleneksel Urla Mart Dokuzu Ot Festivali'nin basın toplantısı gerçekleştirildi. Bu yıl 23-24 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan festivalin basın toplantısında Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Doğal Sofra Slow Food Urla Gönüllüleri Temsilcisi Bilge Bengisu Öğünlü, etkinlik hakkında bilgi verdi.
Doğal Sofra Slow Food Urla Gönüllüleri Temsilcisi Öğünlü, festivalle ilgili şu bilgileri verdi: 'Eski takvime göre 9 Mart, günümüzde ise 23-24 Mart tarihlerine denk gelen Urla'nın geleneksel bahar şenliğini bu yıl Urla İskele ve Özbek'teki etkinliklerle kutlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul, Ankara, İzmir ve Urla başta olmak üzere diğer il ve ilçelerden katılımcılarla şenlik havasında geçecek olan etkinliğimizin ana teması, doğanın uyanışı, bize sundukları ve soframızda bio-çeşitliliğin kutlanması olacak. İlk gün misafirlerimizle birlikte Urla tanıtım gezisi gerçekleştireceğiz. ikinci gün de hep birlikte ot toplamaya çıkacağız.'
Geleneksel hale gelen Ot Festivali'ne herkesi beklediklerini ifade eden Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu da, 'Bölgemiz ve özellikle Urla ot çeşitliliği ve varlığı açısından çok zengin bir yer. Bu zenginliğin kaybolmaması, geleneksel yemek kültürümüzün ve eski lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması sorumluluğu ile etkinliğimizi geniş kitlelere ulaştırma amacındayız. Otların bilinçli şekilde toplanması ve pişirilmesi konusunda da katılımcılar bilgilendirilecek. Şenlik havasında geçecek olan etkinliğimize herkesi bekliyoruz' dedi.
23-24 Mart tarihlerinde 2 gün serecek olan etkinlik kapsamında, ilk gün Urla'nın tarihi yerleri gezilecek, 'Geleneksel gıda, bioçeşitlilik ve yöresel otlarımız' konulu panel ve film gösterimi yapılacak. İkinci gün ise, Özbek Köyü'ne gidilerek ot toplanacak. Özbek Köyü yöresel pazarının gezilmesinin ardından da, Urla eski Tamirhane Binası'nda yapılacak film gösterimi ile Ot Festivali sona erecek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.