Vali ve kaymakam eşlerinin çiftlik keyfi
YÖRESEL YEMEK YEDİLER
Seferihisar'ın yat limanı da bulunan mahallesi Sığacık'a gelen kadınlar, önce Liman Restoran'da yöresel yemekler ve yöresel lezzetlerden oluşan bir menü ile ağırlandı. Oğlak dolması, ısırgan otu, radika otu, mevsim salatası, zeytin ve keçi peyniri ikram edilen vali ve kaymakam eşleri, yenilen yemeğin ardından Teos Marina'da kısa bir yürüyüş yaparak Pier One Cafe'ye geldiler. Burada kurabiye, cheesecake, lor tatlısı eşliğinde çay içen kadınlar, çıkışta keçi sütü dondurması yediler. İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer ve eşi Deniz Türer'in Seferihisar'da karşıladığı grup, Türer A.Ş. çiftliğinin girişinde Saanen keçileri ile bir araya geldi. Yeni doğmuş, hatta göbek bağı bile düşmemiş oğlakları kucaklarına alarak seven vali ve kaymakam eşleri, neşeyle oğlakları kucaklayıp hatıra fotoğrafı çektirdiler. Deniz Türer'in eşliğinde keçi çiftliğini gezen grup, keçiler, oğlaklar ve kazlarla farklı bir gün yaşadılar. Çiftlikte kurulan masada keçi sütü ve keçi sütünden yapılmış sütlaç ikram edilen vali ve kaymakam eşleri, keçi sütünün yararları ve Saanen keçileri hakkında Deniz Türer'den bilgi aldılar. Günün sonunda vali ve kaymakam eşleri, Seferihisar'ın lezzetleri ve keçilerle unutulmaz bir yaşayarak neşeyle Seferihisar'dan ayrıldılar.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor