Giriş Tarihi: 10.4.2013

Mutfak zirvesi

3-5 Mayıs günleri arasında yapılacak 2. Türk Mutfağı Zirvesi ile ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Tartan, "Yurtdışında Fransız rokforu kadar, Bergama tulumu da hatırlanmalı" dedi

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Konak Belediyesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 2.Türk Mutfağı Zirvesi basın toplantısı Armis Otel'de yapıldı. Toplantıya Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Etik Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, Dünyaca ünlü şef ve gastronomi uzmanı Vedat Başaran, Gurme Gazeteci Nedim Atilla, Food in Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen ve Orkide Yağ Margarin Grubu Koordinatörü İbrahim Şener katıldı. Biga'dan Isparta'ya 24 ilin esnaf oda başkanları ve üyelerinin de izlediği basın toplantısında Türk mutfağının dünyaya tanıtımının İzmir'den yapılacağı belirtildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın hiç tereddüt etmeden destek verdiğini belirterek teşekkür eden bir yetkili, "İzmir'de sekiz bin yıllık tarihimizle bu kentin toprakları üzerinde yaşamış otuz altı uygarlığın olağanüstü mirasını taşıyoruz. Artık İzmir dünyaya açılmaya hazır. Federasyon, Konak Belediyesi, Etik ve sponsorlar bir araya geldi ve çok önemli bir ekip çalışması gerçekleştirdi. Türk Mutfağı Zirvesi kentimizin bundan sonraki kimliğine Gastronomi turizmini kandıracak ve bir festivale dönüşecek" dedi. Türk Mutfağı'nın markalaşması ve tanıtımının yapılmasına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yurtdışında 'peynir' deyince Fransız rokforu kadar Bergama tulumunun da hatırlanması gerektiğini dile getirdi. Başkan Tartan, ellerini değil, kollarını hatta gövdesini bile taşın altına koyduğunu belirterek şöyle konuştu:
"ON SIRA ÖNE GEÇERİZ"
"Turizmi kültür, sana, tarih ve gastronomi çerçevesinde yapacağız. Bunlar olmadığı sürece bir kentin gelişimine katkı koyamazsınız. Bakın Japonya'da, Amerika'daki Fransız ve İtalyan restoranı sayısı üç bin ve beş bin arasında değişiyor. Peynir deyince Camembert, Parmesan, Rokfor söyleniyor ama bizim Bergama tulumumuz nerede? İşte bu değerlerimizi markalaşma ve tanıtım sayesinde ancak geniş kitlelere yayabiliriz. Dünyada sadece farklı tatlar denemek için farklı ülkeleri gezen, gastronomi turizmine katılan 200 milyon turist var. Türk mutfağını tanıttığımız zaman on sıra öne geçeceğiz. Türk Mutfağı Zirvesi Türk ve Ege Mutfağının markalaşması adına ilk ciddi adım oldu." Toplantıda konuşan Etik Başkan Yardımcısı Bülent Tercan İzmir'e hava yoluyla 1 milyon turistin geldiğini ve Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirterek, "Biz hedefimizi 5 milyon olarak belirledik"dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.