Mutfak zirvesi
3-5 Mayıs günleri arasında yapılacak 2. Türk Mutfağı Zirvesi ile ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Tartan, "Yurtdışında Fransız rokforu kadar, Bergama tulumu da hatırlanmalı" dedi
"ON SIRA ÖNE GEÇERİZ"
"Turizmi kültür, sana, tarih ve gastronomi çerçevesinde yapacağız. Bunlar olmadığı sürece bir kentin gelişimine katkı koyamazsınız. Bakın Japonya'da, Amerika'daki Fransız ve İtalyan restoranı sayısı üç bin ve beş bin arasında değişiyor. Peynir deyince Camembert, Parmesan, Rokfor söyleniyor ama bizim Bergama tulumumuz nerede? İşte bu değerlerimizi markalaşma ve tanıtım sayesinde ancak geniş kitlelere yayabiliriz. Dünyada sadece farklı tatlar denemek için farklı ülkeleri gezen, gastronomi turizmine katılan 200 milyon turist var. Türk mutfağını tanıttığımız zaman on sıra öne geçeceğiz. Türk Mutfağı Zirvesi Türk ve Ege Mutfağının markalaşması adına ilk ciddi adım oldu." Toplantıda konuşan Etik Başkan Yardımcısı Bülent Tercan İzmir'e hava yoluyla 1 milyon turistin geldiğini ve Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirterek, "Biz hedefimizi 5 milyon olarak belirledik"dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor