Akdeniz mutfağının modern sunumu
Lezzet düşkünleri için sihirli dokunuşlar ile harikalar yaratan virtüöz şef Yılmaz Öztürk ve eşi Hande Öztürk'ten Akdeniz mutfağına yeni yorumlar Alaçatı'daki L'Escargot Restoran'da
ÇOK ÖZEL MÖNÜ
2007-2010 yılları arasında Ilıca'daki Nars Otel'in mutfak şefliğini yapan Öztürk, o dönem otelin iletişiminden sorumlu Hande Hanım ile yolları da burada kesişmiş. İkili daha sonra Nars'tan sonraki duraklarının hayalini beraber kurmuş, burayı sıfırdan beraber yaratmışlar. L'Escargot, farklı zamanlara ait, oymalı antika sandalyelerin, dolapların, şamdanların özetle yaşanmışlığın bir mekanda vücut bulmuş hali. En güzel ayrıntılardan biri de hiç kuşkusuz restorana adını veren salyangozların seramiğe dönüşerek konduğu duvar. Yemeklere gelince.... Bir kere. mönüden "pesto soslu salyangoz'u" denemeden olmaz. Mönünün en dikkat çeken lezzeti: "L'Escargot" ismini aldığı "salyangoz." Aynı zamanda sakinliği, yavaş ama emin adımlarla gitmeyi sembolize eden "L'Escargot" Öztürk çiftinin hayata bakışını yansıtıyor. Bunun yanı sıra tabi ki şefin kendi imzasını taşıyan, özgün çeşitlerden oluşuyor. Çilek Gazpaço, somonla doldurulmuş küçük ravioli parçaları ve yaz sebzeleriyle zenginleştirilmiş Karides konsome, ahtapot jölesi, limonotu ilave edilmiş bisk soslu, kendi suyunda jölelendirilmiş ahtapot ve deniz mahsulleri ve kök sebzelerle hazırlanmış 'Ege Denizi Marmit' gibi damaklarınızı şaşırtacak lezzetler mönünün yıldızlarından. Bu lezzetlerin tümü ile tanışmak istiyorum derseniz küçük porsiyonlar eşliğindeki tadım mönüsünü deneyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor