Perşembe 27.06.2013
Son Güncelleme: Çarşamba 26.06.2013

Çesme'de Adana Sofrası kuruldu

Ustalarının özenle hazırlandığı mönüleri ve Adana'ya özgü ikramlarıyla ilçedeki mekanlar arasında öne çıkıyor

Bornova Manavkuyu'da 2011'de hizmet vermeye başlayan Osman Usta Adana Sofrası şimdi de Çeşme'de... Lezzet durağı, Ilıca'daki Azure Vista Rezidans'ın alt katında geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Mekan, özenle hazırlanan mönüleri ve Adana'ya özgü ikramlarıyla fark yaratıyor. Rahat ve ferah ortamı, kalitesi, temizliği, hijyeni, güler yüzlü ekibi, tescilli ustaları, değişik tat ve yöresel lezzetleri aynı anda sunuşuyla da dikkat çekiyor. Mesleğe Adana'da Kebapçı Mesut'un yanında başlayan Osman Çilenti, "32 yıldır bu sektörün içindeyim. Hayatımı bu mesleğe adadım. İşimi severek, ruhumu ve sevgimi katarak yapıyorum. En iyi ustalarla çalışıyorum" diyor. Gerçek Adana sofrası sunduklarını dile getiren Çilenti, yüzde 100 kuzu etinden 'bıçak kıyması' tabir edilen şekilde yaptıkları kebaplarla Adana lezzetini İzmirli ve tatil için Çeşme'yi seçen Türkiye'nin dört bir yanından gelen damak tutkunlarının ayağına getirdiklerini söylüyor. Lezzet serüvenlerinde kebaplarına tava, şaşlık, fırın kuzu pirzola ve tandırın yanı sıra yeni lezzetler kattıklarını da dile getiren Çilenti, şöyle devam ediyor: "Burası, Ege ve Güney mutfaklarının buluştuğu adres. Kullandığımız tüm ürünler doğal ve taze. Kebap çeşitlerimizin yanında soğuk mezelerimiz, pastırmalı humusumuz, içli köftemizle de iddialıyız. Çeşme'de de tıpkı Bornova'daki konseptle hizmete devam ediyoruz." Ben hem Bornova'daki hem de Çeşme Ilıca'daki iki mekana da konuk oldum. Ana yemekte mutlaka kebap denemenizi öneriyorum. Ben yedim ve gerçek Adana lezzetini aldım. Eğer tercihiniz dana eti ise o zaman şaşlık kebabı bence en doğru seçim. Gerçek dana eti lezzetini tatmak istiyorsanız bu tadı yemeden kalkmayın derim. Ege ve Girit mutfağına özgü mezelerin yanında Hatay yöresine has pastırmalı humus da gerçekten harika. Onu da tatmanızı tavsiye ediyorum. Bir dönem görevim gereği Hatay'da çok bulundum. Gerçek humusu orada tanıdım. İddia ediyorum ki, Osman Usta Adana Sofrası'nda sunulan humus da en az Hatay'da yapılan kadar lezzetli. Denemenizi öneriyorum. Ara sıcaklarda Gaziantep'in içli köftesi muhteşem. Uzun yıllar bu sektörün içindeyim. Sosyal tesis işletmeciliğimden biliyorum. İçli köfteyi bilmediğim yerde yemem. Çünkü çoğu yerde kırıntı etlerden yapılır. Osman Usta'da içli köfte de en orijinal haliyle yiyebileceğiniz lezzetlerden bir diğeri. Çeşme'de 7/24 hizmet veren Osman Usta Adana Sofrası enfes çorbaları ve pide ve lahmacun konusunda da iddialı Şimdiden afiyet olsun. Not almak isteyenler için telefon numarası: 723 13 13.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.