Pazartesi 01.07.2013

Yerli tohuma sanatçı koruması

Ege Bilim Sanat Platformu, düzenlediği sanatsal etkinliklere yerel tohumları koruma, yayma işlevini de ekledi. Bu kapsamda Seferihisar'daki serginin açılışında, katılımcılara kokteyl ürünleri yerine, yerel tohumlardan elde edilen sebzelerden yapılan zeytinyağlılar sunuldu. Platform Yönetim Kurulu Başkanı Pakize Akçakır, herkesi tohum takasına özendirme ve uygulama stratejisinin bu sergide başladığını söyledi, "Toplum için sanat ilkemizle, seminerlerimiz, sergilerimiz bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam edecektir" dedi. Platform Başkanı Kezban Arıkan da serginin 2 Balkan ülkesinde yineleneceği bilgisini verdi. Platform'un Onursal Başkanı Eren Akçiçek, etkinliği düzenleyen Tuncay Olgun'un yanı sıra Cengiz Bulut, Turan Enginoğlu da etkinlikle ilgili düşüncelerini aktardılar. Akçiçek ayrıca, yeni çıkan "Doğa Çevre ve İzmir Yazıları" kitabını katılımcılar için imzaladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın da bir tablosuyla destek verdiği sergide "çavdar sapı tekniği, ilk kez sanatçı Kezban Arıkan tarafından "ebru" tekniğiyle uyarlanarak dünya literatüründe yer aldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.