Perşembe 01.08.2013

Bu lezzetler anlatılmaz ille de tatmak lazım

Cumhuriyet'in 'şehir kulübü' geleneğini yaşatan A7, gerçek bir Ege/İzmir mutfağı. Yağından otuna, tatlısından deniz ürünlerine en doğal lezzetleri burada bulabilirsiniz. Bir de Atamızın geldiğinde, İzmirliler'in kendisine ikram ettiği kirdeyi...

BU hafta İzmir'in en özel mekanlarından birine konuk oluyoruz... Körfez manzarası, insanı dinlendiren ve huzur veren dekorasyonu, canlı müziği, damak çatlatan lezzetleri ve servis kalitesiyle fark yaratan A7'deyiz. Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin çatı katındaki A7 Şehir Kulübü. Cumhuriyet'in ilk yıllarının 'şehir kulüpleri' geleneğini İzmir kent mutfağı mönüsüyle hayata geçiren bir lezzet durağı. 80 kişilik oturma kapasitesi olan restoranın, gün batımının doyasıya izlendiği Körfez manzaralı bir de barı var. Ortaklardan Binali Yılmaz, pazar hariç her gün açık olduklarını, tek amaçlarının bir kültürü yaşatmak, sevdirmek olduğunu söylüyor, "Amacımız, gelenler muhteşem Körfez manzarasına karşı karnını doyursun, gitsin değil" diye de özetliyor. Sağlıklı olanın servisine verilen özen gereği Ege'nin birbirinden lezzetli ve çeşitli otları var. Arapsaçı, ısırganotu, turpotu, cibes, radika ve diğerleri... Yaz dışında terasta açık büfe kahvaltı da veriliyor. "Kahvaltıdaki farkınız nedir?" diye sorduğumda Binali Bey, tek kelime ile özetliyor: "Doğallığımız." Sonra ekliyor: "Mutfağımızda zeytinyağı ve tereyağı dışında herhangi bir yağ, dondurulmuş gıda ve katkı maddesi kullanmıyoruz." Burada bir parentez açıyor ve kullandıkları zeytinyağını Ayvalık'ta kendilerinin ürettiğini söylüyor. Doğal, Kaz Dağları'nın bol oksijenli rüzgarı ile yıkanmış zeytin ağaçlarından elde ettikleri altın sıvıyı kullandıklarını özellikle belirtiyor.

SEÇİM YAPMAK ZOR

Diyelim karışık zeytinyağlı tabağı ya da şevketibostan veya ahtapot carpaccio ile bir başlangıç yaptınız; sıra ara sıcaklara geldi. Seçimde zorlanacaksınız. Etli lahana mı, sıcak ot kavurma mı, tereyağlı karides mi, istiridye ızgara mı, ahtapot mücveri mi, ızgarada pişen Ayvalık keçi peyniri ya da yine ızgarada pişen mevsiminin en özel otlarının bulunduğu karışık otlu börek mi? Bilemem. Ana yemeklerde ısırgan otlu köfte, tandır, İzmir usulü pirzola ve tabii ki kirde var. Kirde, Atatürk'ün geldiğinde İzmirliler'in ikram ettiği yemek. En iddialı lezzetlerinden. 'Etli, soslu, krepli' diye basitçe tarif edersem, inanın ayıp etmiş olurum. Anlatılmaz, ille de yemek lazım. Kuzu tandır bir harika. Keza şevketibostanlı levrek de tarafımdan şiddetle tavsiye olunur. Ayrıca organik köy tavuğunun ızgarası... Vejetaryenlerin de unutulmadığı mekanda zengin tatlı mönüsü de var. Say say ki, bitmez.

CANLI MÜZİK DE VAR
Şık dekorasyonu, güler yüzlü personeli ile sımsıcak bir ev sahipliği yapan A7'de, canlı müzik de keyfe ayrı keyif katıyor. Karşıyaka şarkılarıyla ünlü sanatçı müzisyen Aziz Özen, çok daha farklı bir performansla her gece konuklarına keyifli saatler geçirtiyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.