Ne yiyeceğinizi şaşıracaksınız
Mutfağıyla fark yaratan Grand Hotel Temizel'de, Ege otlarından deniz ürünlerine, beyaz etten yaprak ciğere süper lezzetleri bulmak mümkün
BUNLARI YAPIN!
Bu bölgeyi hem memleketim olması hem de üç yıl Tekel Sosyal Tesis Müdürlüğü yapmış olmamdan dolayı çok iyi biliyorum. Oteldeki etkinliklerden fırsat bulunca Şeytan Sofrası'nda güneşin batışını izlemenizi, Cunda'yı uzaktan seyretmenizi öneriyorum. İnanın çok özel bir keyif. Bütün limana tepeden bakan, bir soluk ötedeki Midilli, Cunda ve diğer adalar... Ayvalık, uzaklarda Edremit kıyıları ve dünyaca ünlü Kazdağları görülüyor. Hele güneşin Midilli'nin arkasına bir düşüşü var ki! Oluşan renk cümbüşünü anlatmak için bir ressam kadar renk bilgisine sahip olmak gerek. KÖRFEZ MANZARASI Cennet Tepesi'nden Ayvalık Körfezi'ni izlemeyi, Cunda'da rakı-balık keyfi yapmayı da ihmal etmeyin. Sarımsaklı'da etli ve hamur işi yemekleri, yörede 'saka' adı verilen peynirle yapılan turşuları, Boşnak böreğini, adı artık marka olmuş Ayvalık tostunu, höşmerim tatlısını, papalina balığının ızgarasını; radika, hindiba, turpotu, arapsaçı, istifno gibi Ege otlarından yapılan yemek ve mezeleri de gitmişken bir tadın derim.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor