Sarıgöl'de kışlıklar için kollar sıvandı
Sarıgöl ve çevresindeki evlerde kışlık salça hazırlama çalışmaları hummalı bir şekilde başlandı. Evlerde salça, konserve, reçel hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor.
Sarıgöllü Hayriye Doğrul (62), "Evlerimizde domates ve biber salçalarını komşularımızla birlikte yapıyoruz. Domatesleri bidonların içlerine keserek tuzladıktan sonra, bir hafta erimesini bekliyoruz ve ardından elekten geçirdikten sonra siniler üzerine dökerek burada suyunu çekene kadar bekleterek hazırlarız. Olduktan sonrada cam kavanozlara katarak tamamlarız. Kış aylarında gönül rahatlığı ile yemeklerimizde kullanırız. Ev salçaları ile yapılan yemeklerin tadı başka oluyor.'' dedi. Evlerde salça, reçel ve konservelerin yanı sıra tarhana ve erişte makarnaların da yapılmakta olduğunu belirten Hayriye Doğrul, "Yaz aylarında bayanlara durmak yok.
Salça reçel tamamlanır ardından tarhana ve erişte makarna yapılmasına başlarız. Bu arada da biber, bamya,patlıcanların kurutulmasını yaparız. Bunları yaptıktan sonra kış hazırlıkları tamamlanmış olur.'' şeklinde konuştu. Sarıgöl'de şu sıralar evler adeta kışlık yiyeyecek hazırlayan fabrikalara andırıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor