Cuma 30.08.2013

Cunda'da balık uzmanı

"Balıkçı Bahtiyar" ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Ahmet'in Yeri" gerek lezzetleri gerek özgün taş binasıyla Cunda'nın simge mekânlarından

Cunda, Ayvalık'ın en gözde merkezlerinden... Hareketli ortamı, taş binaları, deniz ürünlerinin en nefis çeşitlerini sunan restoranlarıyla gerçek bir Ege rüyası... "Balıkçı Bahtiyar" ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Ahmet'in Yeri" gerek lezzetleri gerek özgün taş binasıyla Cunda'nın simge mekânlarından... Balık çeşitleri hem bol hem de taptaze. Ferah ortamı, özgün yapısı, titiz personeli ile Cunda ziyaretçilerinin vazgeçemeyeceği bir yer... Burası, sahil kenarında bir sıra boyunca yan yana uzanan restoranlardan sadece lezzet farkıyla ayrılmıyor... Dip dibe oturmuyorsunuz yan masayla, bir curcuna içinde değilsiniz, oldukça dingin ve ferah bir mekân... Balıkçı Bahtiyar'ın sahibi, dededen balıkçı Ahmet Kaçar... Ahmet Bey, 10 parmağında 10 marifet olan insanlardan... Bir yandan Cunda'nın en güzel restoranlarından biri olan "Balıkçı Bahtiyar"ı işletiyor, bir yandan ata mesleğini sürdürüyor... Deniz ürünleri işleyen bir de tesisi var... Her zaman işini severek yapan Ahmet Kaçar, işinin başında olmadığı zaman kendisini huzursuz hissedenlerden... Ahmet Bey doğma büyüme Ayvalıklı, Edremit Körfezi'nden İzmir'e kadar denizin altını karış karış biliyor... Ahtapot, karides ve kalamar başlıca uzmanlık alanı... "İki dedem de balıkçıydı... Girit'ten gelmişler... Anneannem, babaannem, eşim de karşı kıyıdan... Doğma büyüme balıkçıyız... İki teknemiz var. Birinin adı Bahtiyar, diğerinin Binnur... İzmir yolu üzerinde balık işleme fabrikam var... Ahtapot, kalamar, karides işleri bizden sorulur. Günde ortalama 2-2.5 ton işleyip İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerine gönderiyoruz" diyor...

KALAFAKİ BAHTİYAR'DA

Mezelerinin ünüyle bilinen Balıkçı Bahtiyar, keyifli bir Cunda akşamı geçirmek isteyenler için ideal... Cunda'nın gözde lezzet duraklarından olan restoranda yok yok... Tereyağında karides, fener kavurma, Ege otlarından hazırlanan enfes mezeler bunlardan sadece birkaçı... Ahtapot salata, deniz börülcesi, ot mücver, sıcak ot, cibes, patlıcan, şaraplı aquadis, kalamar, portakal soslu ahtapot ızgara, karides mantı, papalina füme, sübye paça, ahtapot beğendi cabası... Hangi birini sayayım? Ayvalık yöresine özgü özel bir peynir çeşidi olan kafalaki sadece Balıkçı Bahtiyar'da var... Keçi ve kelle peynirinden yapılan ızgaralar müthiş... Ayrıca, özel krep hamuruyla yapılan gemici böreğinin tadı bir harika... İçinde ahtapot, kalamar, karides mevcut... Özel olarak çekilen kaşarla yapılan sosu enfes... Ana yemekte tabii ki balık ama levrek buğulama, ızgarada deniz çipurası, dülger (peygamber balığı) buğulama, tava ve kavurması insana parmaklarını yedirten cinsten...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.