Cunda'da balık uzmanı
"Balıkçı Bahtiyar" ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Ahmet'in Yeri" gerek lezzetleri gerek özgün taş binasıyla Cunda'nın simge mekânlarından
KALAFAKİ BAHTİYAR'DA
Mezelerinin ünüyle bilinen Balıkçı Bahtiyar, keyifli bir Cunda akşamı geçirmek isteyenler için ideal... Cunda'nın gözde lezzet duraklarından olan restoranda yok yok... Tereyağında karides, fener kavurma, Ege otlarından hazırlanan enfes mezeler bunlardan sadece birkaçı... Ahtapot salata, deniz börülcesi, ot mücver, sıcak ot, cibes, patlıcan, şaraplı aquadis, kalamar, portakal soslu ahtapot ızgara, karides mantı, papalina füme, sübye paça, ahtapot beğendi cabası... Hangi birini sayayım? Ayvalık yöresine özgü özel bir peynir çeşidi olan kafalaki sadece Balıkçı Bahtiyar'da var... Keçi ve kelle peynirinden yapılan ızgaralar müthiş... Ayrıca, özel krep hamuruyla yapılan gemici böreğinin tadı bir harika... İçinde ahtapot, kalamar, karides mevcut... Özel olarak çekilen kaşarla yapılan sosu enfes... Ana yemekte tabii ki balık ama levrek buğulama, ızgarada deniz çipurası, dülger (peygamber balığı) buğulama, tava ve kavurması insana parmaklarını yedirten cinsten...
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor