Giriş Tarihi: 4.9.2013

Su ürünleri üretimi 200 bin tonu geçti

Akuvatur Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tuncer, su ürünleri yetiştiriciliğinin 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 12,51 artarak, 212 bin 410 ton olarak gerçekleştiğini söyledi. Yetiştiricilik artmadığı zaman talebin ithalatla karşılanmak zorunda kalınacağını vurgulayan Tuncer, "Geçtiğimiz yıl yetiştiricilik üretiminin yüzde 52.52'si iç sularda, yüzde 47,48'i denizlerde gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli türler iç sularda yüzde 52,42 ile alabalık, denizlerde yüzde 30,84 ile levrek, yüzde 14,47 ile çipura oldu" diye konuştu. Çevre yasalarına uyumlu, açık denizlerde "temiz çevre, sağlıklı balık" sloganına uygun balık ürettiklerini söyleyen Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ürettiğimiz balıkların gıda güvenliğine uygunluğu bizim için çok önemli. Tüketici, balıklarımızı gönül rahatlığıyla yiyebilir. Çünkü kullandığımız yemler, balıklarımızın yaşadığı ortam, paketleme ve dağıtım operasyonları çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmekte ve hijyen kuralları uygulanmaktadır."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.