ZEKİ HOZER: Kurban eti tüketirken...
100 GRAMI AŞMAMASI GEREKİR
Et, içerdiği protein ile temel besin maddelerimizdendir, ancak genel olarak sindirimi zordur. Herhangi bir hastalığı olmayan bireyler için günlük et tüketimi 100 gramı aşmamalı. Kolesterol ve lipit yüksekliği nedeni ile tedavi gören okuyucularımız ile yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, diyabet, mide-bağırsak hastalığı ve kronik rahatsızlığı olan hastaların et tüketimine çok dikkat etmesi, doktorlarının tavsiyelerine mutlak uymaları, özel bir kısıtlama yapılmamışsa bile et tüketimini azaltmaları yerinde olacaktır. Ülkemizde 2 milyonu aşkın küçükbaş ve 500 binin üzerinde büyükbaş hayvanın kurban olarak kesileceği ve yoğun bir hayvan sirkilasyonunun olacağı göz önüne alınırsa, kişisel ve toplum sağlığını riske atmayacak şekilde gerekli denetim ve organizasyonların yapılmış olması umudu ile okuyucularımızın Kurban Bayramı'nı kutlar, sağlıkla geçirmelerini temenni ederim.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor