Pazar 20.10.2013

Fransız yemeklerini öğrendiler

Orion Vakfı Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu Yemek Kulübü öğrencileri Fransız Mutfağı'nı uygulamalı öğrendi. Öğrencilerin ilk yemekleri meşhur Fransız yemeği olan tuzlu turta, tatlıları ise elmalı turta oldu. Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu Yemek Kulübü Öğretmeni Deniz Avcı kulübün amacının çocukları hem Fransız hem de Türk kültürüne ait yiyecekleri keşfetmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Avcı, "Biliyorsunuz bir dili öğrenmek yeterli değildir. Onu gerçekten tüm yönleriyle tanıyarak benimsemek daha kolay ve yararlıdır" dedi. Çocukların yemek kültürünün yanı sıra sofra kültürünü de öğrendiklerini dile getiren Avcı, "Bunların dışında grupla çalışmayı, iş paylaşımı yapmayı, sabırlı olmayı ve tüm bu uğraşların sonunda arkadaşlarıyla ortaya koymuş oldukları ürünü paylaşmayı öğreniyorlar. En önemlisi tarifimizi bitirdikten sonra ortalığı toplamaları gerektiğini hijyenin önemini kavrıyorlar" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.