Salı 19.11.2013

Katkı maddesi içeren abur cubura dikkat

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yurtseven, "abur cubur" olarak nitelendirilen katkı maddesi içeren besinlerin çocuklarda vitamin- mineral eksikliği, kansızlık, fazla kilolu olma, aşırı zayıflıkgibi gelişme geriliklerine yol açtığını söyledi. Yurtsever, katkı maddeleri ile kanser arasındaki bağın da araştırıldığına vurguladı. Başta, çocukları okul ve kreşe giden anne-babaları uyaran Yurtseven, "Çocuklarınıza doğal, evde kendi yaptığınız yiyecekleri verin. Böylece hazır gıda tüketimini önleyebilirsiniz" dedi Yrd. Doç. Dr. Yurtseven, zararlı besin maddelerini de şöyle sıraladı: Her türlü şekerleme, hazır meyve suları, gazlı içecekler, hazır çorba, puding, hazır meyveli yoğurtlar; salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünleri; cipsler, ketçap ve mayonez ."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.