Salı 01.04.2014

CHP İzmir'de kan kaybetti

İzmir'de yerel seçimin galibi geçtiğimiz seçimlerdeki gibi yine CHP oldu. Ancak, CHP 2009 yerel seçimlerine göre İzmir'de oy kaybetti. CHP, geçtiğimiz seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yüzde 55.2 oy alırken, bu oran yüzde 49.51'e düştü. 2009'da 30 ilçenin 28'ini kazanan CHP, bu seçimde 22 ilçede kaldı

Türkiye'nin merakla beklediği yerel seçim sonuçlarında İzmir rekoru Karşıyaka'dan geldi. CHP Karşıyaka adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, kullanılan oyların yaklaşık yüzde 71'ini alarak rakiplerine fark attı ve Karşıyaka'nın yeni Belediye Başkanı seçildi. Tüm Karşıyakalılara teşekkür eden Akpınar, "Karşıyaka farkını ortaya koydu. Beklediğimiz bir sonuca ulaştık. Sokaktaki çalışmalarımız, fark atacağımızı gösteriyordu. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz" dedi.

KARABAĞ OYUNU ARTIRDI

Bayraklı'da mevcut Belediye Başkanı Hasan Karabağ, oyların yüzde 48.21'ini aldı, yeniden başkan seçildi. Karabağ, bu seçimde, 2009'da yüzde 43.38 oy oranını da geçmiş oldu. Hasan Karabağ'ın en yakın rakibi AK Parti adayı İsmail Sarı ise oyların yüzde 34.39'unu aldı. MHP'nin adayı Mehmet Toptaş ise oyların yüzde 6.7'sini aldı.

ATİLA: SIRA BİZDE

Bornova'da başkanlık yarışını CHP'nin adayı Olgun Atila önde tamamladı. CHP'nin bir önceki yerel seçimlerde aldığı yüzde 49.7 oy oranını büyük oranda yükseltmeyi başaran Atila, en yakın rakibi AK Parti Bornova Belediye Başkan adayı İlhan Kaya'yı geride bıraktı. Atila, "Bornova halkı bize sahip çıktı. Biz de bu teveccühün bize yüklediği sorumlulukları yerine getireceğiz" dedi.
ÇALKAYA İLE 3. DÖNEM
Balçova'da ilk kez 2004 seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Ali Çalkaya, 3. dönem için de vizeyi aldı. 2004'de partisinin 9 aday adayı arasından yerel seçime giren Çalkaya, o dönem yüzde 38.6 oy alarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Ardında 2009'da da yine partisinin adayı olan Çalkaya, oy oranını neredeyse ikiye katlayarak yüzde 68.8 ile Balçova'da başkan oldu. Seçmenin karşısına tecrübesiyle çıkan Çalkaya, oyların yüzde 60.28'ini aldı.

SELVİTOPU SÖZ VERDİ

Karabağlar'da CHP'den aday olan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu, aldığı yüzde 42.98 oy oranı ile belediye başkanı seçildi. Selvitopu, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 44.33 oy oranı ile başkan seçilen Sıtkı Kürüm'den görevi devraldı. AK Parti adayı Necip Kalkan ise yüzde 38.10 oyda kaldı. Karabağlar halkına teşekkür ettiğini belirten Selvitopu, "Karabağlar, bize bu görevi verdikten sonra bize düşen 480 bin insana hizmet etmektir" dedi.
ŞENOL: SÜRPRİZ OLMADI
İzmir'in hızla gelişen ilçelerinden biri olan Gaziemir'de Halil İbrahim Şenol, yeniden başkanlığı göğüsledi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yüzde 52.05 oyla 30 Mart yerel seçimlerinin galibi oldu. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 47.83 oy alarak başkan seçilen Şenol, Gaziemirlilerin oyunu alarak yeniden güven tazelemiş oldu. AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Kerem Fahri Baykalmış ise yüzde 32.13 oy aldı. Şenol, sonucun kendisi için büyük bir sürpriz olmadığını belirtti.

BUCA'DA PİRİŞTİNA VEFASI

Buca'da gece yarısı itibarıyla seçim yarışına CHP'nin adayı Levent Piriştina kazandı. Buca'da başkanlık mücadelesinde iki isim öne çıktı. AK Parti'nin deneyimli ismi Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy ile İzmir'in efsane belediye başkanı Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina arasındaki fark yüzde 8 oldu. Piriştina, 2009 yerel seçiminde partisinin aldığı yüzde 50.6 oy oranına yaklaştı. Piriştina oyların yüzde 44'ünü aldı. AK Parti'nin tecrübeli ismi Cemil Şeboy ise oyların yüzde 36'sını aldı.

ARSLAN: AYRIM YOK

CHP'den aday olan Hasan Arslan, Çiğli Belediye Başkan Belediye Başkanı oldu. Arslan, yüzde 48.73 oyla seçimi kazandı. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 45.7'lik oy oranı ile CHP'nin birinci parti olduğu Çiğli, yine CHP ile yola devam etmeyi seçti. Arslan, 2009 yılında Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un vefat etmesi üzerine başkan seçilen Avukat Metin Solak'tan görevi devraldı, "Bizi tercih ederek kucaklayan ve bize oy vererek göreve getiren Çiğli halkını biz de parti ayrımı gözetmeksizin kucaklayacağız" dedi.
İNCE İLE İKİNCİ KEZ
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yüzde 49.46 oy ile güven tazeledi. CHP tarafından aday gösterilmeyince DSP'den aday olan Ertan Avkıran ise aldığı yüzde 23.85 oy oranı ile ikinci oldu. Seçimden aldığı sonuçtan dolayı büyük mutluluk yaşayan İnce, "Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İkinci kez bana olan güvenlerini göstererek bizi tercih ettiler" dedi.

BATUR İLE YENİDEN

30 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Narlıdere Beledeyi Başkanlığı'na 4. kez aday gösterdiği Abdul Batur oyların yüzde 66.22'sini alarak yeniden başkan seçildi. AK Parti'nin adayı Erkan Fatih Dereli ise yüzde 14.80 oyda kaldı. Kazandığı zafere ilişkin açıklamada bulunan Batur; "Beni bu şerefli göreve layık gören onurlu Narlıdere halkına teşekkür ederim" dedi.

SOYER: PROJE ZAMANI
İzmir'in Seferisihar ilçesinde CHP'li Başkan Tunç Soyer, seçimi ikinci dönem kazanmayı başardı. Sakin Kent çalışmalarıyla ilçeyi marka haline getirmeyi başaran Soyer, yarışı farklı kazandı, "Bana verdiğiniz desteğin karşılığını ilçemize daha fazla hizmetle karşılık vereceğim. Seferihisar'ı dünyaya tanıtacağız. birlikte ilçemizin kalkınmasına katkıda bulunacağız" diye konuştu.

FOÇA'YA 'DEMİRAĞ' ÖRDÜ

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, en yakın rakibine 2022 oy fark atarak 3. dönem vizesini aldı. 5584 oy alan Demirağ'ı, MHP adayı Serdar Mersin 3562 oyla takip etti. Foça meydanında toplanan binlerce Foçalı'ya hitap eden Demirağ, "CHP İlçe Teşkilatı ve Foçalı hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım. Bir kez daha göreve layık gören herkese teşekkür ederim. Bizlere çok destek verdiniz yanımızdan ayrılmadınız, gücümüze güç kattınız. Seçim bitmiştir ben bütün Foça'nın Belediye başkanıyım ayrım olmaz hizmete devam edeceğiz" dedi.

TİRE'DE 'ÇİÇEK' AÇTI

Tire'de seçimleri CHP'li Tayfur Çiçek kazandı. Çiçek, Ege Üiversitesi Fen Fakültesi Matematik Astronomi Bölümü'nü bitirdi. Ayrıca yabancı diller bölümünde Fransızca eğitimi aldı. Matematik öğretmenliğini 11 yıl sürdürdü. Tire'de ilk özel dershaneyi kurdu. 13 yıl boyunca özel eğitim işletmeciliği yaptı. 2009 yerel seçimlerinde DP'den Tire Belediye başkanı olan Çiçek, ilçenin sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

BAYINDIR'DA KIRAN KIRANA

Bayındır'da CHP'li Ufuk Esli kelimenin tam anlamıyla kıran kırana geçen mücadelenin ardından ipi göğüsleyen taraf oldu. Esli oyların 35.26'sını alarak belediye başkanı seçilirken geçen dönem AK Parti'nin tek belediye başkanı olan Mehmet Kertiş ise yüzde 34.97'de kaldı. MHP'li Mümtaz Almışlar ise yüzde 23.70 oy oranında kaldı. 1961 doğumlu olan Esli, DEÜ Tıp Fakültesini bitirdi. Zorunlu hizmetini Erzincan Çayırlı'da tamamladıktan sonra sırasıyla Bayındır Sağlık Ocağında pratisyen hekim olarak görev yapan Esli, Bayındır Devlet Hastanesinde acil servis sorumlusu olarak çalıştı.
ŞENTÜRK: ÇOK ÇALIŞACAĞIM
Beydağ'da kazanan CHP'den Belediye Başkan adayı olan Vasfi Şentürk oldu. Çekişmeli geçen seçimin ardından Şentürk oyların 54.05'ini alarak belediye başkanı oldu. Şentürk'ü 25.42 ile AK Parti adayı Feyzi Kaya izlerken MHP adayı Alaeddin Topçu ile yüzde 18.62 ile takip etti. 1959 Beydağ doğumlu olan Şentürk, "İlçemiz için en iyisini yapacağız" dedi.

ZAFER GÖNENÇ'İN

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP'den ikinci kez belediye başkanı seçildi. Çekişmeli geçen seçimin ardından Gönenç oyların 36.21'ini alırken AK Partili Hasan Şahin ise 31.47'de kaldı. MHP'li Özkan Karadiken ise 30.26 oy aldı. 1970 Bergama doğumlu olan Gönenç İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 2003-2004'te BEGİAD'ın başkanlığını yürüten Gönenç, 2004'te CHP'den Bergama Belediye Meclis üyeliğine seçildi. 2009 yerel seçimlerinde de CHP'den belediye başkanı seçilen Gönenç evli ve iki çocuk babası.

TOSUN İPİ GÖĞÜSLEDİ

Dikili'de CHP'den Belediye Başkanı olan Mustafa Tosun ipi yüzde 53.21 ile göğüsledi. Tosun'u yüzde 23.50 ile Ahmet Dağdelen takip eti. 1969 İzmir doğumlu olan Tosun, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini bitirdi. 1997 yılında Dikili Belediyesinde veteriner hekim olarak çalışmaya başladı. Evli ve 2 çocuk babası Tosun, dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Dikili'yi layık olduğu şekilde yöneteceğini söyledi.
ŞAHİN: LAYIK OLACAĞIM
Menemen'de Tahir Şahin yine seçimlere imzasını attı. 2009 seçimlerinde 40.80 oyla başkanlık koltuğuna oturan Şahin, 2014 seçimlerinde oyunun artırarak 45.8 oy oranını gördü. AK Parti ise 2009 seçimlerinde 22.25 aldığı oy oranının 30.63'e çıkartarak oyunu artırdı. Dördüncü kez başkanlık koltuğuna oturan Şahin, "Menemen halkına ve gece gündüz demeden gönülden çalışan Menemen'li kardeşlerimize sonsuz teşekkür ederim. Menemen'e hizmet etmekten, Menemen halkının emrinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
ÇAKIR: EKİBİNE GÜVENİYOR
Geçen dönem Mordoğan Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Çakır bu dönemde de CHP'den Karaburun Belediye Başkanı oldu. Yüzde 50.72 oy alan Çakır'ı yüzde 36.21 oyla AK Partili Hüseyin Onur Altın izledi. MHP'li Ogün Dönmez ise oyların yüzde 9.17'sini aldı. Çakır ekibine çok güvendiğini belirtti.

DALGIÇ, BU KEZ ÇEŞME'DE

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç Çeşme'de oyların yüzde 56.71'ini alarak Belediye Başkanı seçildi. Dalgıç'ı 36.61 ile AK Partili Mustafa Cenger izledi. MHP'li Mehmet Nas ise oyların yüzde 4.11'ini aldı. 1962 Alaçatı doğumlu olan Dalgıç DEÜ İktisadi Bilimler Fakültesini bitirdi. Aile şirketlerinde ticaret yapan Dalgıç Alaçatı Belediye Meclisi ve encümeni üyelikleri yaptı. Aynı zamanda CHP İzmir il yönetim kurulu üyeliği de yapan Dalgıç 2004'ten bu yana Alaçatı Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.