Perşembe 02.10.2014
Bayram'da tadımlık sofralar
Bayramda "Sofradan doyumluk değil, tadımlık kalkmalı" diyen Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, özel beslenme tüyoları verdi. Özellikle kalp hastalıkları ile ülser, reflü, gastrit gibi mide problemleri olanların bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Fadıloğlu, "Bayramın uzun oluşuna bakarak ete fazla yüklenmeyin. Tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda tüketerek sağlıklı bir bayram geçirin. Yeni kesilmiş hayvanların etleri ölüm sertliği nedeniyle sert olur ve pişirmesi uzun sürer, sindirimi zordur. Bu nedenle kesim işleminin ardından et, serin ve temiz bir ortamda 5-6 saat dinlendirildikten sonra buzdolabına konmalı, en az 1 gün bekletilmeli"dedi.