60 yıllık tecrübesiyle misafirlerini ağırlıyor
İzmir'de kalitenin adresi olarak bilinen Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, her gün birbirinden lezzetli 30 çeşit yemeği müşterilerine sunuyor
MÜDAVİMLERİ ÇOK
Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak yöneticisi olan Alpay Okyay, her türlü zorluğa rağmen Türk mutfağının yaşaması için ekibi ile birlikte her gün mücadele ettiklerini söyledi. Türk mutfağının lezzetlerini sunan mekan sayısının Türkiye'de çok az olduğuna işaret eden Okyay, "Biz de bu bilinçle kalite ve lezzetin adresi olmaya çalışıyoruz. Her sabah mesaimiz 05.00'da başlıyor. Yemeklerimizi kömür kuzinesinde pişiriyoruz. Yemeklerimiz 3-4 saat kuzine ateşinde yavaş yavaş pişerek lezzetleniyor. Ekibimizde 30 yıllık aşçı ve garsonlarımız bulunuyor. Spesiyallerimiz arasında Beğendili kebap, ciğer sarma, kuzu dolma, elbasan tava, enginar ve lor tatlısı bulunuyor. Lezzet severlere günde 30'a yakın yemek sunuyoruz. 55 yıldır lokantamızın müdavimleri var. Lezzetlerimizi tatmak için dünyanın farklı noktalarından bile geliyorlar" dedi. Dedesi Adil Müftüoğlu tarafından kurulan lokantalarını 4. kuşağa teslim etmeyi amaçladıklarını, bunun yanında Türk mutfağını da yaşatmayı misyon edindiklerini anlatan Okyay, özellikle gençlere sağlıklı Türk mutfağının sevdirilmesi gerektiğini söyledi. Türk mutfağının son temsilcilerinden biri olduklarını ifade eden Okyay, "Türk mutfağının 60 yıllık temsilcisi olarak bundan sonra da en iyi lezzetleri sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor