Perşembe 02.04.2015

İzmirli Lal dünya ikincisi

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen dünyadaki en prestjli bilim fuarlarından olan 16. Exporecerca Jove yarışmasında İzmir Fatih Koleji öğrencisi Lal Talay dünya ikincisi oldu. Demir-Çelik Cürufları ile Cam Tuğla Eldesi (Glass Brick Production Using Iron-Steel Slags) adlı proje ile yarışan İzmir Özel Fatih Koleji 12.sınıf öğrencisi Lal Talay 10 ülkeden finale kalan 115 proje arasında ikinciliğe hak kazandı. 16. Exporecerca Jove'ye birlikte katıldığı İFK Proje Bölümü Öğretmeni Cansu İlke Kuru ile ödül töreninde yarışmayı düzenleyen MAGMA Vakfı Direktörü Sergi Bonet Martinez ile birlikte Türk bayrağı önünde poz veren Lal Talay, kazandığı başarıda kendisine bugüne kadar destek veren tüm öğretmenlerine, İFK Projeler Koordinatörü Ümit Karademir ve ailesine teşekkür etti. İFK Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir, "Lal'in üniversitede de çok başarılı olacağına inanıyorum" dedi. Lal Talay, hazırladığı bilimsel projelerle daha önce ABD Genus Olimpiyatlarında ikincilik, Hong Kong'da dünya birinciliği ve Geleceğin Bilim İnsanı, Tayvan'da dünya birinciliği, Meksika'da Best of Best ödüllerini ülkemize getirmişti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.