Salı 07.07.2015

İftarda hafif yemek orucu kolaylaştırır

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Barış Önder Pamuk, oruç tutarken günlük su ihtiyacının tamamının iftarda ya da sahur da giderilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Su alımının bu iki öğün arasında dengeli olması gerektiğini belirten Doç. Dr.Önder Pamuk, suyu ve diğer içecekleri özellikle iftardan sonra tüketmeyi önerdi. Orucun sağlığa olumlu etkilerine dikkat çeken Doç. Dr. Pamuk, senede bir ay sindirim sisteminin dinlendirilmesiyle birlikte vücudun kendini temizlemek, onarmak, yenilemek için zaman bulduğunu ifade etti. Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için de önerilerde bulunan Doç. Dr.Pamuk, "Yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar (sebzeler, kurubaklagiller, kepekli tahıllar vb) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmelidir. Uzun süre aç kalan mideye bir anda ağır besinlerle yüklenmek, mide bağırsak sistemini ve kalbi yorar, tansiyonu yükseltir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.