Bayramda aşırı et tüketimine dikkat
İhtiyaçtan fazla protein tüketimi kolesterolün artması, böbrek fonksiyonlarının bozulması ve gut hastalığını ortaya çıkarabilir
BESİN ÇEŞİTLİLİĞİ OLMALI
Haşlama ve ızgaranın sağlıklı pişirme yöntemleri olduğunu hatırlatan Bediha Türkyılmaz, şu bilgileri verdi: "Izgarada pişirilirken, etle ateş arasındaki mesafe eti yakmayacak ve kömürleşmeye neden olmayacak şekilde ayarlanmalı. Etlerin tek başına değil de sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntemdir."
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor