Çarşamba 25.11.2015

Türk Mutfağı'na yepyeni lezzet

Balıkesir'de, akademisyenler ile bir Ar-Ge firmasının projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda, Türk Mutfağı'na, özellikle diyetlerde tüketilebilecek "zeytin salçası" adıyla yeni bir damak tadı sunuldu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülendam Tümen ile firma yetkilisi Faruk Durukan'ın öncülük ettiği proje, Edremit Körfezi'nde yetiştirilen zeytinlerden farklı kalitede yağ, atıklarından da verimli ürün elde edilmesi amacıyla uygulandı. Zeytin salçası, zeytin ezmesine göre tuzsuz olduğu belirtildi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.