Pazar 29.11.2015

Kemik sağlığı için yeşil gıdalardan vazgeçmeyin

Sebze suyunun mucizevi gücü kemikleri güçlendiriyor. Yapılan araştırmalar, bol sebze ve meyve yiyenlerin kemiklerinin daha güçlü olduğunu ortaya koydu. İzmir Üniversitesi Hastanesi'nden Diyetisyen Fatma Baysal, "Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum, kemik sağlığı için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir. Kalsiyumun yanı sıra magnezyum, potasyum, selenyum gibi sağlığımızın korunmasında önemli mineralleri de içeriyor" dedi. Baysal, sağlıklı vücudun sağlıklı kemikleri için; süt ürünleri, lifli yeşil sebzeler, yoğurt, kalsiyum desteği, D vitaminin de gerekli olduğunu vurguladı. Baysal,"Yeşil sebzeler, sadece kemik sağlığı için önemli olan K vitamini gibi diğer besinler açısından da zengin" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.