Cumartesi 16.04.2016

İzmir’in 1800 yıllık lezzeti: Radika

Geçtiğimiz hafta sonu 7.'si yapılan Alaçatı Ot Festivali'nin de teması, radikaydı. Ege yemek kültürüyle ilgili tarihi araştırmalar yapan Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Dr. Recep Meriç, radikanın, 1800 yıl önce Eski İzmir yani Smyrna'nın önemli bir lezzeti olduğunu ortaya çıkardı. Meriç, radikanın adına, antik dünyanın aynı zamanda gastronomi yazarı olan Naukratis'li Athenaios'un Roma döneminde MS. 190 yıllarında kaleme aldığı Deipnosophistai kitabında rastladığını söyledi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.