Ramazan’da kalp sağlığına dikkat!
BOL SU TÜKETİLMELİ
"İftarda ve sahurda ağır yemeklerden kaçınmalı az yağlı sebze ve protein ağırlıklı beslenmeli günlük su kaybını gidermek için bol su tüketmelidir" diyen Dr. Yunus, "Hamur işi ve tatlı dan uzak durmaları gerekir. İftar ya da sahurda bir avuç fındık, badem, ceviz, kabak çekirdeği tüketmelerinde fayda vardır. Çay kahve nescafe ve meşrubatlardan uzak durulmalı içecek olarak ayran ve su tüketilmelidir. İftarda haftada 2-3 defa balık, 2-3 defa kırmızı et tüketilmelidir. Kızartmalardan uzak durulmalı. Yağ olarak zeytinyağı tüketilmelidir. Yemekler ard arda değil yavaş yavaş aralıklarla yenilmelidir. yemeklerden 1 saat sonra yürüyüş yapılması sindirim açısından çok daha iyi olacaktır" ifadelerinde bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor