Pazar 12.06.2016

Ege lezzetleri Japon sofralarını süsleyecek

Ege İhracatçı Birlikleri, Türk Gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore pazarlarında tanıtılmasına yönelik Turquality Projesini hayata geçirdi. Ekonomi Bakanlığı'nın Turquality destek programı kapsamında yürütülen projenin tadım etkinliği 15 Haziran'da Tokyo Main Dining Restoran'da gerçekleştirilecek. Ege lezzetlerinin Uzakdoğu sofralarında daha fazla yer alması için yürütülen çalışmaların Ekonomi Bakanlığı'nın Turquality Projesini onaylamasıyla ivme kazandığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Proje kapsamında tanıtımı yapılan kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna , bulgur, susam, buğday gibi ürünlerle Japon damak tadına uygun 30'a yakın Türk mutfağından seçme yemek tariflerini siteye ekledik. Proje kapsamında tanıtımı yapılacak ürünlerin Japonya'ya ihracatında Ege yüzde 44'lük paya sahip. Amacımız bu oranı yüzde 50'nin üzerine çıkarmak" diye konuştu. Tanıtımı yapılacak ana ürünler; kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna, bulgur, susam, buğday olacak.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.