Cumartesi 18.06.2016

Hedef her semte bir Ağam

Lezzet yolculuğu 19 metrekarelik bir dükkanda başlayan Ağam Baklavaları, şimdi 18 şubesi ile ağızları tatlandırıyor. Genel Müdürü Veysel Murat, “Hedefimiz her semtte bir Ağam açmak” diyor

Ağam Baklavaları Genel Müdürü Veysel Murat, 38 yıllık başarı hikayelerini Egeli Sabah'a anlattı. Karşıyaka'da babası Yaşar Murat tarafından açılan 19 metrekare dükkanla bu işe başlayan Murat ailesi, şimdi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (İAOSB) üretim üssünde hazırlanan baklavalarla ağızları tatlandırıyor. Toplam 18 şubesi bulunan Ağam Baklavaları, Türk Hava Yolları'nın ve birçok ünlü restoranın da tatlı tedarikçisi olarak hizmet veriyor. İşine olan sevgisini 'rüyamda bile hamur açıyorum' diye özetleyen Yaşar Murat, iyi baklava yapabilmek için kullanılan hammaddelerinin önemine de dikkat çekti.
"THY'NİN TEDARİKÇİSİYİZ"
Babası Yaşar Murat'ın 1978'de Karşıyaka'da 19 metrekare dükkanda bu işe başladığını söyleyen Ağam Baklavaları Genel Müdürü Veysel Murat, "Babam Gaziantep'in en iyi ustalarının yanında çıraklık ve kalfalık dönemini geçirmiş. Askerlikten sonra zanaatının kalitesinden dolayı ustası ona ortaklık teklif etmiş. Hissedar olarak da 3-4 yıl çalıştıktan sonra kendi işini açmaya niyetlenmiş. Babamın hep bir İzmir hayali varmış. İzmir'i çok sevdiği için buraya geliyor. Karşıyaka'daki o dükkanımızı buluyor. 19 metrekare büyüklüğünde. 1978 yılında Ağam'ı orada kuruyor. Orada filizleniyoruz. Daha sonra bizler yetişiyoruz büyüyoruz. Şubeleşmeye başlıyoruz. 2003 yılından sonra şube sayılarını artıraraktan bugünkü 18. şubemize ulaştık. İzmir dışında Manisa ve Aydın Kuşadası'nda şubelerimiz var. Bodrum'da, İstanbul'da mal verdiğimiz noktalar var. Aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın da tedarikçisiyiz. İzmir'de bilinmiş birçok restoranın da tedarikçisiyiz" dedi. İAOSB'deki 1600 metrekare büyüklüğündeki fabrikada üretim yaptıklarını anlatan Murat, "Üretim tek noktada. Her gün günlük olarak ürün gönderiyoruz. Üretim ve mağazalarda olmak üzere toplamda 120'inin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Başta baklava olmak üzere sütlü tatlılar, kadayıf, dondurma ve börek üretimi yapıyoruz. Ağam olarak ayda 30 ton baklava, 30 ton dondurma, bin tane sütlü tatlı üretme kapasitesine sahibiz" diye konuştu.
"FABRİKA KURACAĞIZ"
İzmir'de 5 bin metrekare büyüklüğünde bir yer satın aldıklarını ve yeni bir fabrika kuracaklarını ifade eden Veysel Murat, şöyle devam etti; "Hedefimiz her semtte bir Ağam olsun istiyoruz. Son 1.5 yılda 5 mağaza açtık. Sindire sindire gitmemiz gerekiyor. Bizle beraber tedarikçiyi de büyütmemiz lazım. Birden bire 10 şube açamıyoruz. Kullandığımız ürün endüstriyel değil. Hazmede hazmede büyümemiz gerekiyor. Hammadde ihtiyacında sıkıntı yaşamamak için böyle bir yol izliyoruz."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.