Hedef her semte bir Ağam
Lezzet yolculuğu 19 metrekarelik bir dükkanda başlayan Ağam Baklavaları, şimdi 18 şubesi ile ağızları tatlandırıyor. Genel Müdürü Veysel Murat, “Hedefimiz her semtte bir Ağam açmak” diyor
"THY'NİN TEDARİKÇİSİYİZ"
Babası Yaşar Murat'ın 1978'de Karşıyaka'da 19 metrekare dükkanda bu işe başladığını söyleyen Ağam Baklavaları Genel Müdürü Veysel Murat, "Babam Gaziantep'in en iyi ustalarının yanında çıraklık ve kalfalık dönemini geçirmiş. Askerlikten sonra zanaatının kalitesinden dolayı ustası ona ortaklık teklif etmiş. Hissedar olarak da 3-4 yıl çalıştıktan sonra kendi işini açmaya niyetlenmiş. Babamın hep bir İzmir hayali varmış. İzmir'i çok sevdiği için buraya geliyor. Karşıyaka'daki o dükkanımızı buluyor. 19 metrekare büyüklüğünde. 1978 yılında Ağam'ı orada kuruyor. Orada filizleniyoruz. Daha sonra bizler yetişiyoruz büyüyoruz. Şubeleşmeye başlıyoruz. 2003 yılından sonra şube sayılarını artıraraktan bugünkü 18. şubemize ulaştık. İzmir dışında Manisa ve Aydın Kuşadası'nda şubelerimiz var. Bodrum'da, İstanbul'da mal verdiğimiz noktalar var. Aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın da tedarikçisiyiz. İzmir'de bilinmiş birçok restoranın da tedarikçisiyiz" dedi. İAOSB'deki 1600 metrekare büyüklüğündeki fabrikada üretim yaptıklarını anlatan Murat, "Üretim tek noktada. Her gün günlük olarak ürün gönderiyoruz. Üretim ve mağazalarda olmak üzere toplamda 120'inin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Başta baklava olmak üzere sütlü tatlılar, kadayıf, dondurma ve börek üretimi yapıyoruz. Ağam olarak ayda 30 ton baklava, 30 ton dondurma, bin tane sütlü tatlı üretme kapasitesine sahibiz" diye konuştu.
"FABRİKA KURACAĞIZ"
İzmir'de 5 bin metrekare büyüklüğünde bir yer satın aldıklarını ve yeni bir fabrika kuracaklarını ifade eden Veysel Murat, şöyle devam etti; "Hedefimiz her semtte bir Ağam olsun istiyoruz. Son 1.5 yılda 5 mağaza açtık. Sindire sindire gitmemiz gerekiyor. Bizle beraber tedarikçiyi de büyütmemiz lazım. Birden bire 10 şube açamıyoruz. Kullandığımız ürün endüstriyel değil. Hazmede hazmede büyümemiz gerekiyor. Hammadde ihtiyacında sıkıntı yaşamamak için böyle bir yol izliyoruz."
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor