Salı 28.06.2016
Peyniri ve yoğurdu seviyoruz
Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Atabek'in, TÜBİTAK projesi olarak yaptığı kapsamlı araştırmayla, tüketicilerin süt ve süt ürünleri hakkındaki algıları ve medyanın etkisi ölçüldü. İzmir'de 733 kişi üzerinde yapılan araştırmada, tüketicilerin peynir ve yoğurttan vazgeçemedikleri ortaya çıktı. Araştırmaya göre; halkın yüzde 74,8'i her gün peynir tüketirken, yoğurdu her gün tüketenlerin oranı yüzde 49,3 haftada iki - üç gün tüketenler ise yüzde 32,7 oldu. Katılımcıların yüzde 22,5'i ise günde bir bardak ya da daha fazla süt içtiğini ifade etti.