Çikolata sanıp kokolin yemeyin
BAKLAVAYA DA DİKKAT
İzmir'de Gaziantep Baklavası imalatı yapan Eren Kurt ise merdiven altı mamullerin yol açabileceği tehlikelere dikkat çekerek "Kilosu 12 liraya bile baklava satanlar var. Müşterilerimize uzak durun diye tembih ediyoruz. Bunlarda şeker yerine glikoz şurubu kullanılıyor. Bu da diyabet hastalığına sebep olabiliyor " dedi. Coğrafi tescilli olan Gaziantep Baklavası'nda antepfıstığı kullanıldığını anlatan Kurt, "Ucuza satanlar yeşil renginden dolayı mercimek ya da bezelyeyi kıyıp üzerine fıstık aroması katıp satıyorlar. Kilosu 50 liradan aşağı satılan baklavaların yenmesini tavsiye etmiyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor