Kırmızı et açığına çare balık tüketimi
İzmir’de düzenlenecek Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı, sektör temsilcilerini buluşturacak
BALIK TÜKETİMİ DÜŞÜK
Ulusal Balıkçılık Bayramıyla balık sektörünün kalbinin 3 gün boyunca İzmir'de atacağını belirten Çiçekçi, "Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramında balık tutma, olta bağlama, ağ onarma yarışmaları, kıyı temizliği, deniz dibi temizliği, konserler, şovlar ve paneller yer alacak. Deniz ve balıkçılık sektör temsilcileri ikili iş görüşmeleri fırsatı yakalayacak. Sektördeki yeni ürün ve hizmetler de ilk kez görücüye çıkacak. Dünyada en az balık tüketen ülkeler arasında yer alıyoruz. Kişi başına diğer ülkelerde 20 kilo balık düşerken Türkiye'de 7 -8 kilogram. Bu nedenle balığı tüketeni ve balığı yakalayan ve balıkçılık firmalarını bir araya getirmeyi amaçladık" diye konuştu. Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da bayramda herkesi balık yemeye davet etti.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor