Cumartesi 12.11.2016

Boyoz Günleri başladı

İzmir’in özgün tadı boyoz ‘Geçmişten günümüze boyoz’ temasıyla tanıtılacak. Etkinlikler üç gün devam edecek

İzmir'e özgü tatlardan biri olan boyoz için düzenlenen "İzmir Boyoz Günleri" başladı. "Geçmişten Günümüze Boyoz" temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İTO Meclis Salonu'nda boyoz uzmanlarının katıldığı toplantı yapıldı. Boyozun İzmir'e coğrafi işaret tescilinin 2017 yılında kesinleşeceğini belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege mutfağının dünyada tanıtılması için Paris'te "Egean Restoran" açacaklarını söyledi. Demirtaş "Boyoz İzmir'e 1492 yılında İspanya'dan Sefaradlar ile birlikte gelmişti" dedi. Açılış töreninde "Boyoz'un kriterleri ve üretim şartları", "İzmir'in simgesel lezzeti boyoz" adlı oturumlarda Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu, Gurme Şef Ahmet Gözelyağdöken, araştırmacı yazar Nejat Yentürk boyozla ilgili bilgiler verdi. İzmir Boyoz Günleri yarın sona erecek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.