Cuma 16.06.2017
Dünden bugüne Kemal Kutucu
İzmir’de şekerleme ve çikolata denilince akıllara gelen Kemal Kutucu, ödün vermediği kalitesiyle sektörde adından söz ettiriyor
İzmir'in en eski çikolatacı ve şekerlemecisi Kemal Kutucu, babasıyla birlikte yarattığı markasını gelecek nesillere aktarmak istiyor. 1943 yılında İzmir'in Mezarlıkbaşı semtinde küçük bir şekerci dükkanı ve dükkanın arka kısmında küçük bir ezme atölyesi ile işe başlayan babası Hasan Kutucu'nun savaş yıllarında toz şeker bulamadığı için kuru üzüm, incir ve ceviz kıyma makinelerinde çekerek leblebi tozu ile ezme haline getirdiğini ve merdane ile açarak, küçük küçük kesilip kağıtlara sardığını belirten Kemal Kutucu, ambalajların içine ise gençleri ve çocukları cezbetmesi için çeşitli ikramiyeler ve sinema biletleri konulduğunu söyledi. 1995'de aldığı markalaşma kararının ardından 'Kemal Kutucu' markası ile çikolata da önemli bir marka olmayı başardıklarını, özellikle çikolata dendiğinde İzmir'de akla gelen ilk marka olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kemal Kutucu, "En kaliteli hammaddeyi kullanarak geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz çikolatalarımız tüketicilerimizin beğenisini kazanıyor. Bugün sadece İzmir ve Ege Bölgesi değil Türkiye'nin dört bir yanından müdavimlerimiz var. Tüm Türkiye'den, özellikle de Ege Bölgesi'nden çok fazla franchise teklifi almamıza karşın, kurumsallaşmadan şubeleşmenin uzun dönemde hizmet kalitesini düşüreceği inancıyla müşterilerimize Kemeraltı'nda bulunan mağazadan ulaşmayı tercih ettik" dedi.