Pazartesi 07.08.2017
Son Güncelleme: Pazar 06.08.2017

Ege kırmızıya büründü

Kuru domates ihracatının yüzde 95’ini karşılayan Ege’deki ovalar hasadın başlamasıyla kırmızıya büründü

Ege'nin verimli topraklarında yetişen ve güneşte kurutulan domatesler, Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada ve Japonya gibi ülkelerden yoğun talep görüyor. Nisan ayında ekimi, temmuz ayında hasadı yapılan domatesler, tarladan toplanarak traktörlere yüklenip kurutma için hazırlanmış alana getiriliyor. İşçiler tarafından iki parçaya bölünen domatesler toprak zemin üzerine serilmiş beyaz örtüye diziliyor. Güneş altında 5 ya da 6 gün kurumaya bırakılan domatesler daha sonra toplanarak fabrikaya getiriliyor. Domatesler, müşterinin talebine göre paketlendikten sonra dünya mutfaklarına doğru yola çıkıyor. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, 15 kilogram domatesten 1 kilogram kuru domates çıktığını dile getirdi. Şenol, "Manisa'da yetişip kurutulan bu domatesler dünyanın her yerine gidiyor. Bu da tabi ki önemli miktarda döviz getiriyor" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.