Perşembe 31.08.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 30.08.2017

Ege’den dünya sofralarına

MANİSA ile İzmir'in Torbalı ve Bergama ilçelerinin verimli topraklarında yetiştirilen domateste hasat dönemi devam ediyor. Kurutmalık olarak değerlendirilecek domatesler için erken saatlerde tarlaya gelen işçiler gün batımına kadar hummalı şekilde çalışıyor. Manisa'nın Saruhanlı ilçesi de şu günlerde adeta kırmızıya büründü. Ege Bölgesi'nde kurutulan 25 bin ton domatesin 22 bin tonu AB ülkelerine ihraç ediliyor. Bu miktarın yüzde 70'ini İtalya alıyor. İtalyanlar, lezzeti için tercih ettikleri kuru domatesi, pizza ve makarnada kullanıyor. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, kuru domatesin genellikle Avrupa pazarına gönderildiğini söyledi. Kaçire, "En iyi müşterimiz İtalyanlar. Çünkü İtalya, Manisa'dan giden kuru domatesi pizza ve makarna yapımında kullanıyor. Şehrimizde yetiştirilen domates daha çok kurutmalık ve salça olarak değerlendiriliyor. Şu an bölgemizde hummalı bir çalışma var. Hazırlanan kuru domates paketlendikten sonra dış pazara gönderiliyor. Kurutulmuş domateste iç tüketimimiz ise oldukça az" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.