Çarşamba 11.10.2017 00:00

Şimdi bulgur zamanı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar kendi bulgurlarını yapmak için değirmenin yolunu tutuyorlar.

Değirmene bulgur yapımı için gelen Ahmet Doğan, bulgur yapımında en iyi cins olan akça buğdayın kullanılması gerektiğini söyledi.

Bulgur yapımının zor ve zahmetli olduğunu söyleyen Doğan,"Eleyip temizlediğimiz bulgurluk buğdayları büyük kazanlarda yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra iki üç gün kuruması için yerlere seriyoruz. İçinde olabilecek yabancı maddeleri de temizleyip değirmene götürüyoruz. Bulgurluk buğdayı öğütmeden önce değirmenin önünde bulunan ahşap tekne içerisinde kepeğin buğdaydan ayrılmasını kolaylaştırmak için buğdayın üzerine biraz su serpiştirerek ellerimizle 15-20 dakika ovarak tavladıktan sonra bir süre bekletip öğütmeye hazır hale getiriyoruz. Öğüttüğümüz bulgurları güneşte en az bir gün kuruttuktan sonra temizlenip elenen bulguru tekrar çuvallara doldurularak tüketmek amacıyla evin nem almayan yerine koyuyoruz. İhtiyacımız fazlası bulguru ise pazarda ya da isteyen tanıdıklara kilosu 3 liradan satıyoruz. Sadece su ve buğdaydan üretilen ve hiç bir kimyasal katkı maddesi olmayan kendi yaptığımız bulgurun lezzeti başka oluyor" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.