Çarşamba 18.10.2017

Türk zeytin ve zeytinyağı dünyanın en iyisi

Girişimci Fırat Aşkın'ın Kaz Dağları'nın eteklerinde yetiştirdiği zeytin ve zeytinyağı Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (İTQİ) tarafından dünyanın en iyisi seçildi. Üç üniversite birden bitiren Fırat Aşkın istatistik, iktisat ve mimari restorasyon eğitimlerini bir yana bırakarak dede mesleği zeytinciliği seçti. Dedesi Mustafa Kemal Aşkın'dan kalan orman araziye sahip çıkarak tarım uygulamaları başlatan Aşkın, tüm ağaçları elden geçirdi. Hanya adıyla kendi markasını oluşturdu. Edremit tipi zeytin ve zeytinyağında kalitesini artırdı.
Tüm bu çalışmalara 3 yıl önce başladığını söyleyen Fırat Aşkın, Zeytindostu Derneği'nin düzenlediği ve 90 firmanın katıldığı 10. Ulusal Zeytinyağ Yarışması'nda altın madalya kazandıklarını belirterek, "Zeytin mucize bir meyve. İnsana hayat veriyor. Onunla çıktığımız yolculukta biz de yeniden doğduk. Dedemin mirasına sahip çıktık, onu geliştirdik. Şimdi hem ülkemizin adını en iyilerin listesine yazdırmış olduk hem de çabalarımızın karşılığını bu ödülle almış olduk" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.