25 ve 30 kiloluk dev bal kabakları
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Hasan Soyugür isimli üretici tarlasında 25-30 kilo arasında değişen dev bal kabakları yetiştirdi.
İşçi emeklisi Hasan Soyugür, Ova Mevkii'ndeki tarlasında sadece güvercin gübresi kullanarak dev bal kabakları yetiştirdi.
25-30 kilo arasında değişen ve tohumu yerli olan bal kabaklarını yetiştirmek için özel bir çaba sarf etmediğini söyleyen Soyugür, "Yerli tohumdan ekimini yaptığım bal kabaklarının yetişme sürecinde güvercin gübresinden başka gübre kullanmadım. Zamanında çapasını yapıp suyunu verdim. Tamamen organik bal kabaklarının büyük olanlarını ilçe halkının da görmesi için çiftlik evimin bahçesinde sergiliyorum. Kabaklar çok büyük olduğunda satışı zor oluyor. Çünkü vatandaş tüketebileceği büyüklükte kabak istiyor. Büyüklerini ancak lokantalara satabiliyoruz. Satabildiğim kabakları satıp, kalanlarını komşu ve akrabalara dağıtacağım" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor